Family Travel

Where to stay in Copenhagen: Tivoli Hotel & Congress Center

Nederlands? Scroll naar beneden

My two eldest sons and I flew from Amsterdam to Copenhagen back in summer, and from there took the train to our actual destination: Malmö. But let’s face it; if you are in Copenhagen already, then why shouldn’t you stay there as well?

I wanted to show my boys Copenhagen, the city that left such a wonderful impression on me last year. The boys looked forward to Copenhagen, and to the spectacular end of our holiday: visiting the well-known Tivoli Gardens theme park. And what better place to stay than the Tivoli Hotel & Congress Center then?

THE HOTEL AND MY PERSONAL EXPERIENCE

Immediately upon entering I got the feeling that I had entered a fairy tale. With dolls, mosaics, art and mirrors, the Tivoli Hotel & Congress Center is completely decorated to match the theme of Tivoli Gardens. It made me instantly happy with my choice for this hotel with children.

You can opt for a family room, also decorated in Tivoli Gardens style, with the use of mosaics, trumpets or hot air balloons, but I went for something a little more luxurious. After five nights of sharing a cozy loft room with my sons in Malmö, we had more space and privacy in Copenhagen in our two Executive Rooms with interconnecting door.

Check out our rooms in this video, an Instagram Story that I made as a “room tour”.

A fun detail was that from our rooms in the Tivoli Hotel & Congress Center we could see the Turning Torso of Malmö, where we just were the day before.

The Tivoli Hotel & Congress Center has 679 rooms and many meeting facilities and is therefore very large. Despite the fact that I am more inclined to opt for a smaller-scale accommodation with children, I never regretted the choice for this hotel. My boys had a good time in the playground of the hotel garden and the hotel swimming pool was the highlight of our stay here to all three of us. It was wonderful to end an exhausting day of traveling in the warm water.

Also for culinary enjoyment, the Tivoli Hotel & Congress Center is the right place for you. It has three restaurants. In their own Tivoli Brasserie on the second floor you can have your breakfast, lunch and dinner, or you can choose to dine at height in the steak restaurant MASH Penthouse or the popular sushibar Sticks ‘n’ Sushi. Both restaurants are located on the twelfth floor and so besides enjoying good food, you can also enjoy a great view.

Guests who book an Executive Room, Junior Suite or Suite can also use the breakfast buffet on the eleventh floor. Breakfast with a view over the city and Tivoli Gardens, I can really recommend it. A good start to your day!

SEVEN REASONS TO CHOOSE THE TIVOLI HOTEL & CONGRESS CENTER

Still not convinced? I collected seven reasons why you should choose the Tivoli Hotel & Congress Center.

1. The location is ideal. The hotel is located just outside the lively city center, but with public transport it will only take you a few minutes.

2. Spacious rooms with a fairytale design and large, comfortable beds.

3. In the basement you’ll find the fitness center with a wide range of equipment and the swimming pool to relax, or to swim a few laps.

4. The hotel is very child-friendly, despite its size. Next to the swimming pool, the children will enjoy the playground or the indoor playroom, if the weather is bad.

5. You don’t even have to go to Copenhagens city center for good food, you can enjoy it at the Tivoli Hotel & Congres Center in the MASH Penthouse and Sticks ‘n’ Sushi restaurants. Do make a reservation in advance, because the restaurants are very popular and can also be visited if you’re not a guest at the hotel.

6. Free WiFi.

7. And last but certainly not least: the staff is friendly and completely at your service.

Learn more or book your stay right away? Click here!

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with TIVOLI HOTEL & CONGRESS CENTER.

 


Vanuit Amsterdam vlogen mijn twee oudste zoons en ik afgelopen zomervakantie naar Kopenhagen, om vanuit daar de trein te nemen naar onze eigenlijke bestemming: Malmö. Maar zeg nou zelf; als je tóch al in Kopenhagen bent, waarom zou je er dan niet ook verblijven?

Ik wilde mijn jongens ook Kopenhagen laten zien, de stad die vorig jaar zo’n fijne indruk op me heeft achtergelaten. De jongens keken uit naar Kopenhagen, en naar de grote afsluiter van onze vakantie: zwieren en zwaaien in het welbekende attractiepark Tivoli Gardens. En wat is dan een betere plek om te overnachten dan het Tivoli Hotel & Congress Center?

HET HOTEL EN MIJN ERVARING

Meteen bij binnenkomst kreeg ik het gevoel dat ik een sprookje binnen was gestapt. Met poppen, mozaïeken, kunst en spiegeltjes is het Tivoli Hotel & Congress Center helemaal in het thema van Tivoli Gardens. Ik was meteen al blij met mijn keuze voor dit hotel met kinderen.

Je kunt kiezen voor een familiekamer, ook geheel in Tivoli Gardens stijl versierd met mozaïeken, trompetten of heteluchtballonnen, maar zelf ging ik voor iets meer luxe. Na vijf nachten een knusse loft kamer met zijn drieën te hebben gedeeld in Malmö, hadden we in Kopenhagen meer ruimte en privacy in twee Executive Kamers met tussendeur.

Kijk maar mee in deze Instagram Story die ik maakte als “tour” door de kamers.

Grappig detail was dat we vanuit onze kamers in het Tivoli Hotel & Congress Center de Turning Torso van Malmö konden zien.

Het Tivoli Hotel & Congress Center beschikt over 679 kamers en vele vergaderfaciliteiten en is daarmee erg groot. Ondanks dat ik met kinderen eerder geneigd ben voor een kleinschaligere accommodatie te kiezen, heb ik geen moment getwijfeld over de keuze voor dit hotel. Mijn jongens hebben zich goed vermaakt in de speeltuin van de hoteltuin en we vonden alledrie het zwembad toch wel een hoogtepunt van ons verblijf hier. Het was heerlijk om een vermoeiende reisdag af te sluiten in het warme water.

Ook voor culinair genieten ben je in dit hotel op de juiste plek. Het hotel beschikt over drie restaurants. In hun eigen Tivoli Brasserie op de tweede verdieping kun je terecht voor je ontbijt, lunch en diner, of kies voor dineren op hoogte in steakrestaurant MASH Penthouse of de populaire sushibar Sticks ’n’ Sushi. Beide restaurants bevinden zich op de twaalfde etage en daarmee geniet je dus naast het eten ook nog eens van en geweldig uitzicht.

Gasten die een Executive Kamer, Junior Suite of Suite geboekt hebben, kunnen ook gebruik maken van het ontbijtbuffet op de elfde etage. Ontbijten met uitzicht over de stad en Tivoli Gardens, ik kan het alleen maar heel erg aanraden. Een goed begin van je dag!

ZEVEN REDENEN OM VOOR HET TIVOLI HOTEL & CONGRESS CENTER TE KIEZEN

Nog niet overtuigd? Ik heb hier zeven redenen om ook voor het Tivoli Hotel & Congress Center te kiezen.

1. De locatie is ideaal. Het hotel bevindt zich net buiten het levendige stadscentrum, maar met het openbaar vervoer ben je er zo.

2. Ruime kamers met een sprookjesachtig design en grote, fijne bedden.

3. In de kelder bevinden zich de fitnessruimte met een uitgebreide keuze aan apparatuur en het zwembad waar jong en oud heerlijk kunnen ontspannen, of lekker actief een baantje kunnen trekken.

4. Het hotel is zeer kindvriendelijk, ondanks zijn omvang. Naast het zwembad, zullen kinderen zich prima vermaken in de speeltuin of in de indoor speelkamer, als het weer iets minder is.

5. Je hoeft Kopenhagen helemaal niet in om lekker te eten, dat kan in het Tivoli Hotel & Congress Center lekker op hoogte in de restaurants MASH Penthouse en Sticks ’n’ Sushi. Maak wel vooraf een reservering, want de restaurants zijn erg geliefd en er kan ook gegeten worden als je geen gast bent in het hotel.

6. Gratis WiFi.

7. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: het personeel is vriendelijk en staat volledig voor je klaar.

Meer weten of meteen boeken? Klik hier!

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met TIVOLI HOTEL & CONGRESS CENTER.

Leave a Reply