Lifestyle Travel

Travel essentials: Lingerie edition

Nederlands? Scroll naar beneden

I don’t know about you, but when I pack my suitcase for a trip, the first question I ask myself is which clothes to take with me. And which shoes. And immediately after that the question arises, which lingerie do I take with me? Because that is just as important to me as the pants I wear or the sweater that keeps me warm.

BUT WHO SEES IT ANYWAY?

We live in a world where appearance is very important. You can only make a first impression once. And you’re right, no one even sees the lingerie you’re wearing when you’re on a business trip to Frankfurt or when you’re painting the (shopping) streets of Paris red with your friends. But your business partners, the people on the street and that particular cute Frenchman in the metro see YOU. Choosing lingerie in which you feel good is essential for a good first impression.

I have to admit that I myself do not even own lingerie that doesn’t make me feel feminine and sexy. After those nine months, I have exchanged my maternity bras for visually more appealing ones as quickly as possible, and my “comfortable briefs”, which were nice to wear right after giving birth, have long since disappeared in the wheelie bin. But my last purchase was a while ago already, so my closet was screaming for something new.

 

THE RIGHT SIZE IS ESSENTIAL

I went to Livera to not only buy something new, but also for good advice. Did you know that 80% of the women wear the wrong size of bra? And that is too bad, because wearing the right size is more appealing, better for your breasts and it makes you slimmer. Wearing the right size is essential and it also contributes to a self-confident you.

   

In the Livera shop at the Hoofddorpweg in Amsterdam I was helped by owner Jeanet. I looked at the new collections of the different brands that Livera offers, like Passionata, Chantelle and Livera’s own brand. After determining my size, I tried on several sets to see which one I liked best on myself, but actually I already knew it with the second set that I tried on; it just had to be the nice set from Passionata with a lace edge and a deep dark red color, perfect for this autumn.

In this set I feel strong, feminine, sexy and trendy. And even though no one will see it except me in my hotel room, I will certainly bring this set with me on my next trip.

Do you know your bra size? If you’re in The Netherlands, you can click here to shop the same set.

DO’S AND DON’TS FOR PACKAGING LINGERIE

I wouldn’t be Ilona Izabella, if I would not give you some tips on how to take your lingerie with you on a trip best. Because the last thing you would want is that your beautiful bras are getting flattened in your suitcase. Profit of my do’s and don’ts on how to bring your lingerie on a trip.

DON’T – Fold the cups of your bra together. Many women fold the cups of their bras together to save space. Sounds logical, but please don’t do this! As a result, the underwires can break and it will take the shape out of the cups.

But how to do it then?

DO – Stack your bras. Stack your bras neatly in your suitcase. This way you save space, but without it being at the expense of your lingerie. 

DO – Socks in the cups. Put a pair of rolled up socks in the cups of the lower bra and fold the straps over the socks. That way you use all of the space available and it doesn’t affect the shape and quality of your bras.

When was the last time you had some assistance while shopping for lingerie?

 

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with LIVERA.

 


Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wanneer ik mijn koffer in ga pakken om op reis te gaan, vraag ik mezelf als eerste af welke kleding ik mee neem. En welke schoenen. En meteen daarna rijst de vraag, welke lingerie neem ik mee? Want dat is dus voor mij net zo belangrijk als de broek die ik draag en de trui die me warm houdt.

MAAR WIE ZIET DAT NOU?

We leven in een wereld waarin uiterlijk vertoon belangrijk is. Een eerste indruk kun je maar een keer maken. En nee, niemand ziet de lingerie die jij draagt wanneer je op zakenreis bent in Frankfurt of met een vriendin de (winkel)straten van Parijs onveilig maakt. Maar je zakenpartners, de mensen op straat en die ene leuke Fransman die tegenover je stond in de metro zien JOU. En kiezen voor lingerie waarin jij je goed voelt is noodzakelijk voor een goede eerste indruk.

Ik moet toegeven dat ik zelf niet eens lingerie héb waar ik me niet vrouwelijk en sexy in voel. Mijn zwangerschapsbeha’s heb ik na die negen maanden zo snel mogelijk weer omgeruild voor visueel aantrekkelijkere exemplaren en mijn “comfortabele slips” die vlak na de bevalling prettig waren, zijn inmiddels ook al lang in de kliko verdwenen. Maar mijn laatste aankoop was al weer van een tijdje geleden, dus mijn kast schreeuwde inmiddels wel om iets nieuws.

 

DE JUISTE MAAT IS ESSENTIEEL

Ik ging naar Livera om niet alleen iets nieuws te kopen, maar ook voor goed advies. Wist je dat namelijk 80% van de vrouwen de verkeerde maat draagt? En dat is zo zonde, want de juiste maat staat mooier, is beter voor je borsten en maakt je slanker. De juiste maat is essentieel en draagt onbewust ook bij aan een zelfverzekerdere jij.

   

In de vestiging aan de Hoofddorpweg in Amsterdam werd ik geholpen door eigenaresse Jeanet. Ik bekeek de nieuwe collecties van de verschillende merken die Livera aanbiedt, waaronder Passionata, Chantelle en Livera’s eigen merk. Na het bepalen van mijn maat heb ik verschillende sets gepast, maar eigenlijk wist ik het al bij de tweede set die ik paste; een mooie set van Passionata met een kanten randje en een diep donkerrode kleur, perfect voor deze herfst, die moest het worden.

In deze set voel ik me sterk, vrouwelijk, sexy en trendy. En ook al ziet niemand het, behalve ikzelf in mijn hotelkamer, deze set gaat zeker mee op mijn volgende trip.

Weet jij je maat? Klik hier om te shoppen.

 

DO’S EN DON’TS VOOR HET INPAKKEN VAN LINGERIE

Ik zou Ilona Izabella niet zijn, als ik je niet ook wat tips zou geven over hóe je je lingerie het best mee kunt nemen op reis. Want het laatste wat je zou willen, is dat je mooie beha’s worden platgedrukt in je koffer. Doe je voordeel met mijn do’s en don’ts om lingerie mee te nemen op reis.

DON’T – De cups van je beha in elkaar vouwen. Veel vrouwen vouwen de cups van hun beha in elkaar om ruimte te besparen. Een logische gedachte, maar doe dit niet! De beugels kunnen hierdoor kapot gaan en je haalt de vorm uit de cups.

Hoe dan wel?

DO – Stapel je beha’s. Stapel je beha’s netjes op elkaar in je koffer. Ook zo bespaar je ruimte, maar zonder dat het ten koste gaat van je lingerie.

DO – Sokken in de cups. Doe een paar opgerolde sokken in de cups van de onderste beha en vouw de bandjes hier overheen. Zo benut je alle ruimte en blijven je beha’s mooi in vorm.

Wanneer is de laatste keer dat jij je hebt laten adviseren op het gebied van lingerie?

 

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met LIVERA.

10 Comments

 1. wendy

  October 2, 2018 at 4:51 pm

  Zo herkenbaar! Als ik reis bedenk ik inderdaad altijd wat voor kleding neem ik mee en welke lingerie 🙂
  Handige tips geef je. <3

 2. Yousra Yasmine

  October 2, 2018 at 7:14 pm

  Wat herkenbaar hihi! Super mooie foto’s trouwens! Bedankt voor je handige tips!

 3. Judith

  October 2, 2018 at 7:49 pm

  Wat een idee om de cups te vullen met sokken. Zolang ze in de koffer zitten, dan….;)

 4. Mama Isidore

  October 3, 2018 at 8:31 am

  Handige tips! Nu kan ik mijn lingerie netjes inpakken.

 5. Karin

  October 3, 2018 at 1:32 pm

  oeps, betrapt! ik geef toe dat ik mijn cups altijd samenvouw….

 6. Chicamoms

  October 3, 2018 at 2:41 pm

  Heel herkenbaar. Ook erg belangrijk om je maat goed te laten opmeten.

 7. Frederique

  October 3, 2018 at 3:38 pm

  Heel mooi die rode set! (en oeps ik vouw mijn bh’s!)

 8. Rory

  October 4, 2018 at 8:43 am

  Ai. Die DON’T is mij op het lijf geschreven. Zo berg ik ze zelfs op in mijn lade. Goed om te weten. In de periode pre-kind was ik extreem veel met lingerie bezig. Intimissimi, Victoria’s Secret. Ik kocht grote hoeveelheden mooie lingerie. Nu draag ik alles overigens nog. Maar er komt weinig nieuws bij. Nog te weinig verdiensten dus de dure merken zijn het even niet. Desalniettemin kan je ook in de budgethoek mooie lingerie vinden. Als de maat inderdaad maar goed is. En helemaal met je eens. Ook al ziet een ander het niet. Je voelt je beter als je mooie lingerie draagt. Zo geldt dat in ieder geval voor mij. Toch maar weer eens iets meer werk van maken 🙂

Leave a Reply