Family Travel

Five reasons to visit Malmö

Nederlands? Scroll naar beneden

It has been quiet on my blog for a few months. I took a break from all of my social media channels for a while, because I have been busy with a new challenge in my life. But that doesn’t mean that I have nothing to say and have not traveled of course. On the contrary!

Let me tell you about my most recent trip, to Malmö in Sweden. A few weeks ago I visited this third largest city in Sweden with my two oldest boys (aged 9 and 8). For all of us a first (official) acquaintance with Sweden. And fun it was! We certainly want to go back one day and with this blog I hope to make you enthusiastic too. I have gathered five reasons for you to also visit this hip, Swedish city.

FIVE REASONS TO VISIT MALMÖ

1. From the Netherlands there is no direct flight to Malmö, but you can easily get there without booking expensive tickets with a transfer. Thanks to the Øresund Bridge (Øresundsbron) between Malmö and Copenhagen, you’ll get from Denmark to Sweden within half an hour. Fly to Copenhagen and take the train directly from the airport, or combine the two cities in one trip.

2. Malmö used to be a declining industrial city. To revitalize the city, it has focused on sustainable living and lots of green. The city is filled with parks and other things that contribute to a healthy life and clean air.

3. What perfectly matches the sustainable city plan of Malmö, of course, is that it is an extremely bicycle-friendly city. Malmö is even called the fifth best city for cycling worldwide. (Preceded by Strasbourg in France, Amsterdam and Utrecht in The Netherlands, and with Copenhagen in Denmark in first place). The country is fairly flat, the city is compact and the cycle paths are well developed and maintained. Cycling in Malmö is definitely the most logical way to get from one place to another quickly.

4. Although you might not immediately think of beaches when you think of Sweden, I can recommend the Ribersborg beach in Malmö. This urban beach is visited by both locals and tourists. A wonderful place to go in summer, and with the classic wooden Ribersborg Kallbadhus; a bathhouse in the middle of the water, you can also get a real Swedish sauna experience.

Good to know: Dogs are also welcome at the Ribersborg beach.

5. Malmö is a city for everyone. It is so versatile that I can not imagine that there is anyone who will not find anything that appeals to him. Culture lovers will enjoy the museums and many sights. Foodies can choose from the best restaurants or can visit Malmö Saluhall, an indoor food hall and market. And you can enjoy shopping, fun activities with the family or just chilling in one of the many parks.

Do you have children and does a family holiday in Malmö sound good to you? Good idea! Malmö is besides all the above, also super child friendly. Keep an eye on my blog, because next time you can read which things you should definitely do, especially if you go with children.

Are you looking forward to visiting Malmö yet?

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with MALMOTOWN.

 


Het is een paar maanden rustig geweest op mijn blog. Ik heb een het op al mijn social media kanalen even wat rustiger aan gedaan en ben druk geweest met een nieuwe uitdaging in mijn leven. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niets te vertellen heb en niet gereisd heb. Integendeel!

Laat me je vertellen over mijn meest recente trip, naar Malmö in Zweden. Een paar weken geleden bezocht ik deze op twee na grootste stad van Zweden met mijn twee oudste jongens (van 9 en 8 jaar). Voor ons alledrie een eerste (officiële) kennismaking met Zweden. En wat was het leuk! We willen zeker nog eens terug en met deze blog hoop ik jou ook enthousiast te maken. Ik heb vijf redenen verzameld om ook eens een bezoek te brengen aan deze hippe, Zweedse stad.

FIVE REASONS TO VISIT MALMÖ

1. Vanuit Nederland gaat er geen rechtstreekse vlucht naar Malmö, maar toch kun je er heel gemakkelijk komen zonder dure tickets met overstap te boeken. Dankzij de Sontbrug (Øresundsbron) tussen Malmö en Kopenhagen, ben je binnen een half uur vanuit Denemarken in Zweden. Vlieg naar Kopenhagen en neem de trein meteen vanaf de luchthaven, of combineer de twee steden in één trip.

2. Malmö was voorheen een afnemende industriële stad. Om de stad nieuw leven in te blazen, heeft het zich gericht op duurzaam leven en veel groen. De stad is gevuld is met parken en andere dingen die een gezond leven en schone lucht bevorderen.

3. Wat natuurlijk perfect aansluit bij het duurzame stadsplan van Malmö, is dat het een uiterst fietsvriendelijke stad is. Malmö wordt wereldwijd zelfs de vijfde beste stad voor fietsen genoemd. (Voorgegaan door Straatsburg in Frankrijk, onze eigen Amsterdam en Utrecht, en met Kopenhagen in Denemarken op een). Het land is vrij vlak, de stad is compact en de fietspaden zijn goed ontwikkeld en onderhouden. Fietsen in Malmö is vrijwel de meest logische manier om snel van de ene naar de andere plek te gaan.

4. Hoewel je bij Zweden misschien niet meteen denkt aan een strand, kan ik het Ribersborg strand van Malmö erg aanraden. Deze urban beach wordt druk bezocht door zowel locals als toeristen. Een heerlijke plek om te vertoeven in de zomer, en met het klassieke houten Ribersborg Kallbadhus; een badhuis midden op het water, kun je ook nog een echte Zweedse sauna-ervaring opdoen.

Goed om te weten: Honden zijn ook welkom op het Ribersborg strand.

5. Malmö is een stad voor iedereen. Het is zo veelzijdig, dat ik me niet kan voorstellen dat er ook maar iemand is die hier niets zal vinden dat hem aanspreekt. Cultuursnuivers zullen hun ogen uit kunnen kijken in de musea en vele bezienswaardigheden. Foodies hebben keuze uit de beste restaurantjes of kunnen Malmö Saluhall bezoeken, een indoor foodhal en -markt. En je kunt er heerlijk shoppen, leuke activiteiten doen met het gezin of lekker chillen in een van de vele parken.

Heb je een gezin en lijkt een gezinsvakantie in Malmö je wel wat? Goed idee! Malmö is behalve al het bovenstaande, ook nog eens super kindvriendelijk. Houd mijn blog in de gaten, want de volgende keer kun je lezen welke dingen je er zeker moet gaan doen, vooral als je met kinderen gaat.

Heb jij al zin om naar Malmö te gaan?

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met MALMOTOWN.

Leave a Reply