Family Travel

Where to stay in Zaandam: Best Western Zaan Inn

Nederlands? Scroll naar beneden

The beginning of spring is a perfect excuse for us Dutchies to make day trips in our own country. The temperatures are slowly rising and becoming more pleasant. The landscape is turning more and more colorful because of the first leaves and flowers. For me that means getting out and hitting the road.

Last week I visited Zaandam; a city close to Amsterdam that is best known for its green, wooden “Zaanse” houses and the Zaanse Schans. Zaandam is often visited by those who are in Amsterdam for a few days, and especially with foreign tourists, the Zaanse Schans is very popular. But of course you do not have to stay in Amsterdam, because Zaandam itself also has excellent hotels. Perhaps its even better for those who find Amsterdam a little too crowded and overwhelming and prefer a bit more peace and quiet. I tested the Best Western Zaan Inn hotel for a night and I’d like to tell you about my experiences.

  

THE HOTEL AND MY PERSONAL EXPERIENCE

Right behind Zaandam station lies the Best Western Zaan Inn hotel, in the former KPN office. From the outside it may not look that special, but when you step inside you won’t be disappointed. At the entrance there is a small hotel shop, where you can buy some refreshments right away. Perfect for those who have just made a (long) trip to get there. The receptionists are completely at your service for a quick and smooth check-in.

The rooms are all modern styled, with a nod to the history of the Zaan region in three different themes: the Zaan with its shipping, the industry and the Zaanse houses.

  

The hotel is also very child-friendly. Family suites with two bedrooms are available, or luxury suites with sofa beds. Baby cots are available for the little ones. And outside, next to the restaurant there is a small playground where they can climb, swing and slide. But not only that. The staff also receive praise for their child-friendliness. My stubborn (but sweet) toddler got a real “preferential treatment” from both the receptionists and the restaurant staff.

22 KITCHEN & BAR

Many hotels do have their own restaurant and bar, but what most people don’t know is that you can often eat there, even if you are not a guest at the hotel. And in the case of Best Western Zaan Inn that is really a shame, because their restaurant “22 Kitchen” is absolutely worth it.

The menu is composed by chef Riccardo Wijnberge. He changes it every 3 months, to fit the season. He surprises the guests by giving a new twist to classic dishes, and by using products from the Zaan region. Are you a meat lover? Then the Sizzling Pan is a must. It is their most ordered main course that is flambéed right at your table and will not disappoint in terms of taste either.

  

Personally I really like the interior of the restaurant. A modern, industrial look, combined with elements from the 1950s. The colors are based on the Bruynzeel kitchens of Piet Zwart. On the floor you’ll find patterns of “Zaanse” doilies, which you used to find on the table back in the days. Also in the further decoration you can find all kinds of details from that time. An old “Zaanse” clock and a magazine rack like the one my grandparents used to have, but filled with today’s glossy’s. Several corners have been created in the restaurant, so you can choose where you want to sit and where you feel at home.

The breakfast buffet is served from 6.30 am during weekdays and from 7.00 am during weekends. It contains a different selection of products every day, so that those who stay longer than one night will not have the same choices every day.

  

SEVEN REASONS TO CHOOSE BEST WESTERN ZAAN INN

Are you looking for a hotel in a more quiet city than Amsterdam, but still close? Or a perfect base to discover the Zaan region? Here are seven reasons to choose the Best Western Zaan Inn.

1. The location is ideal; right behind the station, with a supermarket within 200 meters and within walking distance of the city center.

2. The restaurant “22 Kitchen & Bar” run by chef Riccardo Wijnberge. Proof that hotels can be equipped with really good and atmospheric restaurants.

3. The interior of the hotel is a pleasant surprise. A nice mix of modern and historical, and completely in the theme of the history of the Zaan region.

4. Children are very welcome here.

5. You’ll definitely have a good night’s rest, thanks to the comfortable beds.

6. Free WiFi.

7. Last but certainly not least: the staff is friendly and completely at your service.

Want to know more or book your stay right away? Click here.

 

Happy Easter!

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with BEST WESTERN ZAAN INN.

 


Het begin van de lente is een perfect excuus om op pad te gaan in eigen land. De temperaturen worden aangenamer en het landschap begint zich langzaam te kleuren met de eerste blaadjes en bloemen. Daarvan krijg ik zin om er op uit te gaan.

Vorige week bezocht ik Zaandam; een stad dat op een steenworp afstand ligt van Amsterdam en vooral bekend is door zijn groene, houten Zaanse huisjes en de Zaanse Schans. Zaandam wordt vaak bezocht door wie een paar dagen in Amsterdam verblijft, en vooral bij buitenlandse toeristen is de Zaanse Schans erg geliefd. Maar je hoeft natuurlijk niet in Amsterdam te verblijven, want ook Zaandam zelf heeft prima hotels. Wellicht zelfs fijner voor wie Amsterdam een beetje te druk en overweldigend vind en liever wat meer rust heeft. Ik heb het Best Western Zaan Inn een nachtje mogen testen en ik vertel je graag over hoe ik het heb beleefd.

  

HET HOTEL EN MIJN ERVARING

Direct achter het station van Zaandam ligt het Best Western Zaan Inn, in het voormalige KPN kantoor. Van de buitenkant ziet het er misschien niet bijzonder uit, maar wanneer je er binnen stapt zal je niet teleur gesteld worden. Bij de entree bevindt zich een klein hotelwinkeltje, waar je meteen al wat versnaperingen kunt kopen. Fijn als je net een (lange) reis hebt gemaakt. De receptionistes staan meteen voor je klaar voor een vlotte check-in.

De kamers zijn allemaal modern ingericht, met een knipoog naar de historie van de Zaanstreek in drie verschillende thema’s: de Zaan met zijn scheepvaart, de industrie en de Zaanse huisjes.

  

Het hotel is ook zeer kindvriendelijk. Er zijn familiesuites met twee slaapkamers beschikbaar, of luxe suites met slaapbank. Voor de allerkleinsten zijn er babybedjes beschikbaar. En buiten naast het restaurant is er een kleine speeltuin waar ze kunnen klimmen, schommelen en glijden. Maar niet alleen dat. Ook het personeel krijgt van mij een pluim voor hun kindvriendelijkheid. Mijn eigenwijze (maar lieve) peuter kreeg zowel van de receptionistes als het restaurantpersoneel een echte “voorkeursbehandeling”.

22 KITCHEN & BAR

Veel hotels hebben wel een eigen restaurant en bar, maar wat veel mensen niet weten is dat je daar vaak ook lekker kan eten als je geen gast bent in het hotel. En in het geval van Best Western Zaan Inn is dat echt zonde, want hun restaurant “22 Kitchen” is het zo waard om ook lekker te gaan eten als je er niet slaapt.

De menukaart is samengesteld door chefkok Riccardo Wijnberge. Deze verandert hij iedere 3 maanden, zodat hij met het seizoen mee gaat. Hij probeert de gasten te verrassen door klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken, en door gebruik te maken van producten uit de Zaanstreek. Houd je van vlees? Dan is de Sizzling Pan een aanrader. Het is hun meest bestelde hoofdgerecht die heel spectaculair aan je tafel wordt geflambeerd en ook qua smaak niet teleur zal stellen.

  

Van het interieur van het restaurant word ik persoonlijk heel blij. Een moderne, industriële look, gecombineerd met elementen uit de jaren ’50. De kleuren zijn gebaseerd op de Bruynzeel keukens van Piet Zwart. Op de vloer zijn patronen van Zaanse kleedjes afgebeeld, die je vroeger op tafel vond, en ook in de verdere aankleding vind je allerlei details van toen. Een oude Zaanse klok en een lectuurbak die mijn opa en oma vroeger ook hadden, alleen dan gevuld met glossy’s van nu. In het restaurant zijn verschillende hoekjes gecreëerd, zodat je zelf kunt kiezen waar je wilt gaan zitten en waar je je fijn voelt.

Het ontbijtbuffet wordt door de week vanaf 6.30 uur geserveerd en in het weekend vanaf 7.00 uur. Het bevat iedere dag een andere selectie aan producten, zodat gasten die langer verblijven niet iedere dag dezelfde keuzes hebben.

  

ZEVEN REDENEN OM VOOR BEST WESTERN ZAAN INN TE KIEZEN

Zoek je een hotel in een rustigere stad dan Amsterdam, maar toch in de buurt? Of een perfecte uitvalsbasis om de Zaanstreek te ontdekken? Ik geef je zeven redenen om voor het Best Western Zaan Inn te kiezen.

1. De locatie is ideaal; direct achter het station, met een supermarkt op nog geen 200 meter afstand en op loopafstand van het stadshart.

2. Het restaurant “22 Kitchen & Bar” gerund door chefkok Riccardo Wijnberge. Het bewijs dat hotels uitgerust kunnen zijn met echt goede en sfeervolle restaurants.

3. De aankleding van het hotel is een fijne verrassing. Een mooie mix van modern en historisch, en helemaal in het thema van de historie van de Zaanstreek.

4. Kinderen zijn heel erg welkom hier.

5. Een goede nachtrust heb je zeker, dankzij de  comfortabele bedden.

6. Gratis WiFi.

7. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: het personeel is uiterst vriendelijk en staat volledig voor je klaar.

 

Meer weten of meteen boeken? Klik hier!

 

Vrolijk Pasen!

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met BEST WESTERN ZAAN INN.

13 Comments

 1. marion

  April 1, 2018 at 10:44 am

  lijkt me een leuk hotel voor een stedentrip.

 2. Marije

  April 1, 2018 at 1:11 pm

  Zaandam lijkt me ontzettend leuk om nog een keer te bezoeken! Het hotel waar je bent verbleven ziet er goed uit op de foto’s. En ook nog met de redenen om voor het hotel te kiezen erbij lijkt het me inderdaad ideaal.

 3. Laura | I scream beauty

  April 1, 2018 at 7:12 pm

  Wat een mooie plek! Lekker om er even uit te gaan.

 4. Hippiemeisje

  April 1, 2018 at 10:25 pm

  Ik vind die industriële look die je tegenwoordig meer ziet ookomen ook wel mooi
  Ik heb blijkbaar zelfs een tv-kastje gekocht in die look, ik vond het eerder verweerd hout-look

  Maar ook verder ziet het er echt wel gezellig vertoeven uit!

 5. nicole orriens

  April 2, 2018 at 8:00 am

  Nou, dit lijkt me echt een aanrader! Als ik ooit wil logeren in Zaandam dan weet ik waar ik terecht kan voor een fijne kamer.

 6. Christophe

  April 2, 2018 at 3:41 pm

  Weer een goed tip voor onze volgende Nederland vakantie!

 7. Grassiella Watson

  April 2, 2018 at 3:56 pm

  Dit lijkt mij ook zeker een aanrader. Sfeervol en gezellig ziet het er in elk geval uit. Daarbij ook nog voorzien van luxé comfi’heden zoals we ze gewend zijn. Helemaal top 🙂 Bedankt x

 8. Xarifa

  April 2, 2018 at 4:37 pm

  Zaandam lijkt mij een hele mooie stad. Voor ons is dat net aan de andere kant van A’dam. Dus voor ons misschien makkelijker om met de trein te gaan. Maar hij staat hoog op mijn verlanglijstje om naar toe te gaan!

 9. Manon

  April 2, 2018 at 5:43 pm

  Zaandam ligt echt op fietsafstand van mijn huis, maar ik ben er nog nooit geweest haha. Het hotel ziet er vet leuk uit, mooie inrichting zeg! Misschien zal ik er geen overnachting plannen, maar een dagje Zaandam kan nog zeker.

 10. Mylène

  April 2, 2018 at 6:39 pm

  Ik ben stiekem nog nooit in Zaandam geweest, erg hè! Heb eindelijk tijd gevonden om je blog eens te bekijken. I like it! <3

 11. Cynthia

  April 2, 2018 at 6:48 pm

  Het lijkt me heel leuk, al ben ik eigenlijk nog niet zo bekend met Zaandam. Top dat het zo kindvriendelijk is!

 12. Myrthe

  April 3, 2018 at 2:13 am

  ziet er mij een mooie leuke plek uit. Zelf wel nog nooit in Zaandam geweest. 🙂

 13. Stefaan De Winter

  April 3, 2018 at 10:23 am

  Ik ben daar ook al geweest! zalig hotel! fijn om nog is foto’s terug te zien! ik wil terug!

Leave a Reply