Travel

Where to stay in Budapest: Marriott Hotel

Nederlands? Scroll naar beneden

In December I stayed in a room with a view on the Danube, in Bratislava. Two months later I stayed in a room with a view on that same Danube, only about 200 kilometers furter, in Budapest.

For two nights I stayed in the Budapest Marriott Hotel, located on the banks of the Danube, in the district of Pest. A perfect base to explore the city. Even from the hotel room I had a pleasurable experience. Let me tell you why.

  

THE HOTEL AND MY PERSONAL EXPERIENCE

Upon entering the lobby, the pleasant smell was the first thing that struck me. That may sound a bit crazy, and of course you can expect a 5-star hotel to smell nice and clean, but this was the first time I entered a hotel where it actually stood out to me. The warm and welcome smell in the lobby just gave me a very good first impression of the hotel.

The Budapest Marriott Hotel is currently in the process of restyling its rooms. The rooms in the old style, which you will still find on many travel websites, are slowly being replaced by modern furnished rooms with a small “artsy” twist. I stayed in a room that was already equipped with the new interior and I have to say that I was very happy with the room. I can appreciate these cool colors and clean lines and the lounge sofa under the window was a big plus. Not something that I have used a lot, but still it was very nice to have.

The thing that really caught my attention was the view. Through the large windows I saw the Danube flowing right below me, with in the background the Buda Castle (Budavári Palota) and on the right side of me the Chain Bridge (Széchenyi Lánchíd). The view was so beautiful, we left the curtains open at night.

That view is something you can enjoy from everywhere in the hotel. All rooms overlook the Danube, as well as the Peppers! Mediterranean Grill Restaurant, AQVA Lounge Bar, Executive Lounge and even the fitness.

  

The Fitness & Health Club Budapest is more than just a hotel gym. With three spaces for sports and a wide selection of materials and equipment, it certainly equals a normal gym. The fitness is open 24 hours a day, and 7 days a week. You can hire a personal trainer, book a massage or relax in the jacuzzi after exercise. You don’t have to be a guest at the hotel to practice sports here. Residents of Budapest can also take a sports subscription here, and use the same services. I can imagine myself doing that if I would live there. Who doesn’t want to work out with such a view? Next time I come here, I’ll definitely bring my sports clothes. I will figure out a solution on how to get it stuffed in my suitcase, next to everything else.

SEVEN REASONS TO CHOOSE THE BUDAPEST MARRIOTT HOTEL

Are you still in search for a good hotel in Budapest? Here I have seven reasons for you, why you should choose the Budapest Marriott Hotel, just like me.

1. You will not be surprised that I mention the view here. Whether you are reading a newspaper on the lounge sofa in your room, eating a croissant in the restaurant or working out on the treadmill; at the Budapest Marriott Hotel you can do all of this with a stunning view.

 

2. Besides the fact that the hotel has a perfect location on the banks of the Danube, the location is also favourable for other reasons. There’s a tram stop almost right at your doorstep, a metro stop less than three minutes walking distance and at the back of the hotel you walk right into the city center.

3. Do you prefer to use a taxi? There is a taxi service at the main entrance of the hotel.

4. You’ll sleep like a baby in this hotel, thanks to the comfortable beds.

5. With the Fitness & Health Club by Marriott Budapest, the hotel really stands out from all other hotels. Bring your sportswear when you spend the night here!

6. Free WiFi.

7. And last but certainly not least: the staff is friendly and completely at your service.

Learn more or book your stay right away? Click here!

 

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with the BUDAPEST MARRIOTT HOTEL.

 


In december sliep ik in Bratislava in een kamer met uitzicht op de Donau. Twee maanden later sliep ik in een kamer met uitzicht op diezelfde Donau, maar dan zo’n 200 kilometer verderop, in Boedapest.

Twee nachtjes mocht ik slapen in het Budapest Marriott Hotel, gelegen aan de oever van de Donau, in het stadsdeel Pest. Een perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Zelfs vanuit de hotelkamer was het genieten. Laat me je vertellen waarom.

  

HET HOTEL EN MIJN ERVARING

Bij binnenkomst in de lobby was de aangename geur het eerste dat me opviel. Dat klinkt misschien een beetje gek, en natuurlijk mag je van een 5-sterren hotel verwachten dat het er fris ruikt, maar dit was de eerste keer dat ik in een hotel kwam waar dit me zo opviel. De warme en welkome geur in de lobby was gewoon een fijne binnenkomer. Iedere keer dat we het hotel binnen kwamen opnieuw.

Het Budapest Marriott Hotel is momenteel bezig haar kamers te restylen. De kamers in de oude stijl, die je nog op veel reiswebsites vindt, maken langzaam plaats voor modern ingerichte kamers met een kleine “artsy” twist. Ik mocht slapen in een kamer die al voorzien was van de nieuwe inrichting en ik kan zeggen dat ik heel blij werd van de kamer. Ik kan deze koele kleuren en strakke lijnen wel waarderen en de loungebank onder het raam vond ik een groot pluspunt. Niet iets waar ik nou heel veel gebruik van heb gemaakt, maar wel heel fijn.

Hetgeen dat eigenlijk écht mijn aandacht trok, was het uitzicht. Door de grote ramen zag ik de Donau recht onder me stromen, met op de achtergrond de Burcht van Boeda (Budavári Palota) en opzij van me de Kettingbrug (Széchenyi Lánchíd). Het uitzicht was zo mooi, dat we de gordijnen ’s nachts open hebben gelaten.

Dat uitzicht is iets waar je vanuit het hele hotel kunt genieten. Alle kamers kijken uit op de Donau, evenals het Peppers! Mediterranean Grill Restaurant, de AQVA Lounge Bar, de Executive Lounge en zelfs de fitness.

  

De Fitness & Health Club by Marriott Budapest is meer dan een hotel-fitnessruimte. Met drie ruimtes om te sporten en een uitgebreide selectie aan materialen en apparatuur, doet het niet onder aan een sportschool. De fitness is 24 uur per dag open, en 7 dagen per week. Je kunt worden begeleid door een personal trainer, een massage boeken of na het sporten lekker relaxen in de jacuzzi. Je hoeft overigens geen gast te zijn in het hotel om hier te mogen sporten. Je kan hier als inwoner van Boedapest ook een sportabonnement nemen, en gebruik maken van dezelfde services. Ik kan me voorstellen dat ik dat zou doen als ik er zou wonen. Wie wil er nu niet sporten met zo’n uitzicht? Volgende keer dat ik hier kom, neem ik mijn sportkleren mee. Ik zie wel hoe ik die nog in mijn koffer erbij gepropt krijg.

ZEVEN REDENEN OM VOOR HET BUDAPEST MARRIOTT HOTEL TE KIEZEN

Ben jij op zoek naar een goed hotel in Boedapest? Ik heb hier zeven redenen voor je om ook voor het Budapest Marriott Hotel te kiezen, net als ik.

1. Het zal je niet verbazen dat ik hier het uitzicht benoem. Of je nu een krantje zit te lezen op de loungebank in je kamer, een croissantje zit te eten in het restaurant of je in het zweet werkt op de loopband; in het Budapest Marriott Hotel doe je dit allemaal met een prachtige view.

 

2. Naast dat het hotel een perfecte locatie heeft aan de oever van de Donau, ligt het hotel ook gunstig om andere redenen. Er is een tramhalte bijna recht voor de deur, een metrohalte op minder dan drie minuten loopafstand en aan de achterkant van het hotel loop je zo het stadscentrum in.

3. Maak je liever gebruik van een taxi? Er bevindt zich een taxiservice bij de hoofdingang van het hotel.

4. Je slaapt in dit hotel als een baby, dankzij de fijne bedden.

5. Met de Fitness & Health Club by Marriott Budapest onderscheidt het hotel zich echt van alle andere hotels. Neem echt je sportkleding mee als je hier gaat overnachten!

6. Gratis WiFi.

7. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: het personeel is vriendelijk en staat volledig voor je klaar.

Meer weten of meteen boeken? Klik hier!

 

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met het BUDAPEST MARRIOTT HOTEL.

20 Comments

 1. Lindsey Beljaars

  February 26, 2018 at 11:07 pm

  Klinkt heel erg goed. Ik ben nog nooit in Boedapest geweest maar ik heb er al heel veel goede verhalen over gehoord!

 2. nicole

  February 27, 2018 at 8:37 am

  Nou, dat klinkt als een superfijn hotel zeg! Die ga ik zeker onthouden.

 3. lodi

  February 27, 2018 at 9:39 am

  wauw wat een hotel zeg en dan die fitness ruimte, dat is echt gaaf! Wat een uitzicht,

 4. Laura

  February 27, 2018 at 10:31 am

  Goede tip! Budapest staat zeker nog op mijn lijstje om naartoe te gaan:)

 5. Marlies

  February 27, 2018 at 2:56 pm

  De foto’s zien er prachtig uit. Ik vind de Marriot Hotels ook altijd erg mooi!

 6. Amelie

  February 27, 2018 at 5:25 pm

  Wat een mooie plek! Het staat al even op mijn lijstje!

 7. Grassiella

  February 27, 2018 at 6:06 pm

  Zelf vind ik het ook altijd erg fijn als de hotel kamers fris ruiken haha! Wat leuk zeg die arty twist, geeft de ruimte iets meer uitstraling. Het prachtige uitzicht zorgt ervoor dat ik Boedapest ook toevoeg aan mijn lijstje. Bedankt! X
  Liefs,
  Grassiëlla

 8. Monique

  February 27, 2018 at 6:28 pm

  Wat ziet het daar prachtig uit! En altijd fijn als het bij binnenkomst fijn ruikt, dat geeft meteen een goede indruk.

 9. Wanda

  February 27, 2018 at 8:51 pm

  Ik zet dit hotel even in mijn favorieten want Boedapest staat al langere tijd op mijn lijstje van nog te bezoeken steden. Of beter gezegd, ik wil nog eens terug, ik was namelijk ooit met een vriendin op vakantie aan het Balatonmeer en toen hebben we een dagje Boedapest gedaan maar natuurlijk lang niet alles kunnen zien.

 10. Bregtje

  February 27, 2018 at 9:52 pm

  Mijn stiefdochter gaat deze zomer naar Boedapest. Ik ga haar wijze op deze blog!

 11. jolande vos

  February 27, 2018 at 10:42 pm

  Afgelopen najaar was ik ook in Boedapest. Wat een geweldig leuke stad is het, een soort Parijs in de balkan. Voor iedereen die nog niet is geweest: absolute aanrader.

 12. Dhini

  February 27, 2018 at 11:09 pm

  Wat heerlijk hotel. Love de bank achter/voor de raam. Love it. Het lijkt mij superleuk stad Budapest. Graag zou ik daar naar toe te gaan

 13. nicole

  February 28, 2018 at 8:35 am

  Ik ken de naam van deze hotelketen ook uit films volgens mij. Ik vind het een mooie naam die tot de verbeelding spreekt.

 14. Eva

  February 28, 2018 at 9:34 am

  Al zoveel gehoord over Budapest! Ik wil ook eens gaan.
  Dankje voor de tips

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 15. karin

  February 28, 2018 at 10:01 am

  Die fitnessruimte stimuleert wel om te gaan sporten!

 16. Bianca Schrijft

  February 28, 2018 at 10:42 am

  Boedapest staat nog op mijn reisbucketlist. Het is altijd handig als iemand anders dan al wat vooronderzoek heeft gedaan. Ik ga hem noteren.

 17. Inge

  February 28, 2018 at 1:08 pm

  Zo, dat uitzicht is echt top inderdaad! Nog nooit in Boedapest geweest, maar ik wil er zeker een keertje naartoe.

 18. Eva

  February 28, 2018 at 2:25 pm

  Ik ben er nog nooit geweest, maar wauw.. je foto’s zien er echt prachtig uit.

 19. Susan

  February 28, 2018 at 8:27 pm

  Ziet er heel goed uit! Leuke foto’s. Fijn ook dat er een gym is, al moet ik zeggen dat ik er nooit gebruik van maak als ik in een hotel verblijf, haha… Maar dat ‘t er is, chill wel!

 20. Debbythechocoholic

  March 1, 2018 at 12:18 pm

  Wauw dat hotel ziet er echt tip-top in orde uit. Lijkt me een leuk verblijf ook 🙂

Leave a Reply