Travel

Côte d’Azur in winter

Nederlands? Scroll naar beneden

The Côte d’Azur is a popular destination. Especially in summer, many sun lovers travel to the south of France. But did you know that it is also a wonderful place to go in winter? I was invited to experience this last year in February during a 3-day press trip. The colorful city of Nice, with clear Italian influences, was the basis of our trip. A city with beautiful streets and alleys, a beach and a great view from castle hill. Also a good choice in winter. But there’s more. With these five tips I will tell you what you really want to do when visiting Côte d’Azur in winter.

FIVE THINGS YOU REALLY WANT TO DO WHEN VISITING CÔTE D’AZUR IN WINTER

1. The Carnaval de Nice is one of the largest and most famous carnivals in the world, alongside the Brazilian and Venetian carnival. Every year it attracts many visitors from all over the world. It is a highlight on the Côte d’Azur every winter. In my own country I prefer to avoid carnival. It’s just not “my thing”. Yet I found it special to experience the Carnaval de Nice and I can recommend it to you also. Even if you’re not really into carnival. This year’s Carnaval de Nice is held from February 17th to March 3rd. Click here if you want more info.

  

2. Approximately one hour away from Nice, you will find the family ski area La Colmiane in the French Alps. You can of course ski and snowboard here, but the real thrill seeker can make a “flying” descent with the longest zipline in France. The zipline consists of two lines, has a total length of 2 663 meters and achieves a top speed of 120 km/h. Trust me, you want to do this! (And it is also possible in the summer). Click here for more info.

 

3. Also in the French Alps, just outside the town of Saint-Martin-Vésubie, is the Alpha Animal Park. A home for 22 wolves who live in a natural environment and with different points from where you can view them. The wolves all have a name, and our guide could tell the names of all the wolves we saw. The Alpha Animal Park is a large park, nice to walk around and fun to do, no matter your age. For more information, click here.

4. It is smaller, more quiet and less well known than Nice, Cannes and Monaco, but if you stay on the Côte d’Azur, you really want to go to Villefranche-sur-Mer. Villefranche-sur-Mer is a cute, characteristic village in a bay that you really should put on your list. For awakening and having breakfast with a beautiful view over the bay, book a room at Hôtel Le Flore. And go to the roof terrace of the French restaurant Mayssa Beach, for a delicious lunch or dinner with a view.

 

5. Experience the ultimate French Riviera feeling as a movie star by touring in a classic car. From Villefranche-sur-Mer we left for a wonderful tour along the coastline, with a view over Saint-Jean-Cap-Ferrat, and straight through Èze towards Monaco. Our driver took us to a place where we had a view of Monaco before he drove us right through it. Monaco seems like a completely different world with its marble architecture and expensive cars. I would have liked to walk around there for a while. For more info about the classic cars, click here.

 

Our trip ended in Villefranche-sur-Mer again, a place I would like to return to. Maybe in summer next time.

Have you ever been to the Côte d’Azur?

 

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with NICE TOURISME and VISIT CÔTE D’AZUR.

 

 


De Côte d’Azur is een populaire bestemming. Vooral in de zomer reizen veel zonliefhebbers naar het zuiden van Frankrijk. Maar wist je dat het er in de winter ook heerlijk vertoeven is? Ik mocht dit vorig jaar in februari zelf ervaren tijdens een 3-daagse persreis. De kleurrijke stad Nice, met duidelijke Italiaanse invloeden, was de basis van onze reis. Een stad met mooie straatjes en steegjes, een strand en een prachtig uitzicht vanaf colline du château. Ook in de winter een goede keuze. Maar er is meer. Met deze vijf tips ga ik jou vertellen wat je dus écht wilt doen aan de Côte d’Azur in de winter.

VIJF DINGEN DIE JE ECHT WILT DOEN AAN DE CÔTE D’AZUR IN DE WINTER

1. Het Carnaval de Nice is een van de grootste en bekendste carnavals ter wereld, naast het Braziliaanse en Venetiaanse carnaval. Ieder jaar trekt het vele bezoekers van overal ter wereld. Niet voor niets dus is het iedere winter een hoogtepunt aan de Côte d’Azur. In mijn eigen land vermijd ik carnaval liever. Ik heb er gewoon niets mee. Toch vond ik het bijzonder om het Carnaval de Nice mee te maken en kan ik het jou aanraden. En dus ook als je niet eens echt van carnaval houdt. Dit jaar is het Carnaval de Nice van 17 februari t/m 3 maart. Klik hier als je meer info wilt.

  

2. Op ongeveer een uur afstand van Nice, vindt je in de Franse Alpen het familieskigebied La Colmiane. Je kunt hier uiteraard skiën en snowboarden, maar de echte thrillseeker kan hier een afdaling door de lucht maken met de langste zipline van Frankrijk. De zipline bestaat uit twee lijnen, heeft een totale lengte van 2 663 meter en haalt een topsnelheid van wel 120 km/h. Trust me, dit wil je écht doen! (En het kan ook in de zomer). Klik hier voor meer info.

 

3. Ook in de Franse Alpen, net buiten het plaatsje Saint-Martin-Vésubie, is het Alpha Animal Park. Een thuis voor 22 wolven die er in een natuurlijke omgeving leven en met verschillende punten vanaf waar je ze kunt bekijken. De wolven hebben allemaal een naam, en ik vond het bijzonder dat onze gids alle wolven meteen (her)kende. Het Alpha Animal Park is een groot park, mooi om rond te wandelen en leuk voor elke leeftijd. Voor meer info, klik hier.

4. Het is kleiner, rustiger en minder bekend dan bijvoorbeeld Nice, Cannes en Monaco, maar als je verblijft aan de Côte d’Azur wil je echt naar Villefranche-sur-Mer. Villefranche-sur-Mer is een schattig, karakteristiek dorp in een baai, dat je echt op je lijstje moet zetten. Voor ontwaken en ontbijten met een prachtig uitzicht over de baai, boek je een kamer in Hôtel Le Flore. En neem plaats op het dakterras van het Franse restaurant Mayssa Beach, voor een heerlijke lunch of diner met uitzicht.

 

5. Ervaar het ultieme Franse Rivièra gevoel als een filmster, door in een klassieke auto te touren. Vanuit Villefranche-sur-Mer vertrokken wij voor een gave rondrit langs de kust, met uitzicht over Saint-Jean-Cap-Ferrat, en dwars door Èze richting Monaco. Onze chauffeur bracht ons naar een plek waar we uitzicht hadden over Monaco, voor hij ons er doorheen reed. Monaco lijkt echt even een compleet andere wereld met marmeren architectuur en dure auto’s. Ik had er best ook even rond willen lopen. Voor meer info over de klassieke auto’s, klik hier.

 

Onze reis eindigde weer in Villefranche-sur-Mer, een plaatsje waar ik graag nog een keertje naar terug wil. Misschien dan in de zomer.

Ben jij ooit aan de Côte d’Azur geweest?

 

 

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met NICE TOURISME en VISIT CÔTE D’AZUR.

 

16 Comments

 1. Wanda

  February 1, 2018 at 10:37 pm

  Het is inmiddels alweer een jaartje of 7 geleden maar ik zou dolgraag weer eens terug willen. Nice zijn we dan niet geweest, maar wel in Cannes en Saint-Tropez. Echt een heerlijke omgeving!

 2. Ctheworld - Claudia

  February 1, 2018 at 10:43 pm

  Jeuh, Nice. Dat is lang geleden. 14 jaar? Mijn man komt er vaak voor zijn werk. Leuke plek!

 3. nicole orriens

  February 2, 2018 at 8:35 am

  Nee, nog nooit. Maar het lijkt me daar heel mooi.

 4. Lodi

  February 2, 2018 at 9:29 am

  Ja wel geweest, maar lang geleden. We komen elk jaar wel in de buurt om te klimmen, maar komen dan nooit helemaal bij de kust. Je denkt er niet snel aan om in de winter te gaan, maar als ik dit zo lees, denk ik waarom eigenlijk niet. leuke tips.

 5. Suzanna

  February 2, 2018 at 9:52 am

  Nee ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er prachtig uit. Het probleem is dat ons lijstje met mogelijke bestemmingen zo groot is, dat ik me afvraag of we ooit overal heen zullen gaan, haha.

 6. sandy

  February 2, 2018 at 9:57 am

  Nee, ik ben er nog nooit geweest. Het ziet er wel prachtig uit daar, wow!

 7. dresses and daisies

  February 2, 2018 at 10:09 am

  Die zipline ziet er zo ontzettend cool uit!

 8. Willem Meester

  February 3, 2018 at 9:42 am

  Nog nooit geweest. Maar als ik dit zo zie wil ik dat wel heel erg graag. Wauw!

 9. Amelie

  February 3, 2018 at 12:24 pm

  Wat een toffe tips en wat een mooie foto’s! Ik moet de Côte d’Azur duidelijk nog wat meer verkennen!

 10. Rory

  February 3, 2018 at 2:16 pm

  Die ‘zipline’ ai, wat spannend. Wij zijn – met name in de jaren negentig – heel frequent naar Juan-les-Pins geweest. Heerlijke (maar wel dure) vakanties. We hebben wel altijd ultiem genoten van het luxe sfeertje wat er toen ook al was (de Ferrari’s waren eerder regel dan uitzondering).

 11. Susan | Since1994

  February 3, 2018 at 10:16 pm

  Ik ben er nog nooit geweest en heb er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord. Het ziet er wel heel erg mooi uit op de foto’s!

 12. Eva

  February 4, 2018 at 6:37 am

  I’ve never been there but you definitely Made me curious about it.

  Xx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 13. Dafne

  February 4, 2018 at 4:41 pm

  Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden.

 14. Joanne

  February 6, 2018 at 11:30 am

  Wauw ! Ben er nog nooit geweest, maar na het lezen van je blog heb je mij toch wel nieuwsgierig gemaakt. Dus wie weet 😉

 15. Debbythechocoholic

  February 6, 2018 at 4:58 pm

  Ben er nog nooit geweest, maar als ik dit zo zie wil ik meteen vertekken!

 16. Laura

  April 3, 2018 at 8:43 am

  Ik was er – Nice, Sainte-Maxime & Fréjus – al eens in de herfst, maar nu ik je post zo lees moeten we er eens werk van maken in de winter ook. Ook ideaal om nog wat Vitamine D op te doen hé!

Leave a Reply