Travel

My 2017 in travels

 

Nederlands? Scroll naar beneden

2017 was a year full of adventures. A year in which I have done more of what I love most; traveling. A year in which I combined my love for writing with my love for photography, by starting the blog and the company that I have been dreaming of. And a year in which I have been able to work with some very cool brands and people.

In this blog I look back on a great year of travel. I hope to give you a bit inspiration for where to go in 2018. The world is too big to stay in one place.

MY 2017 IN TRAVELS

 

FEBRUARY • CÔTE D’AZUR

My first trip this year was a three-day press trip to the Côte d’Azur. A destination that is especially popular in the summer period, but where there is plenty to do in winter too. The trip started in Nice, and led us through the French Alps to the lovely town of Villefranche-sur-Mer. The last day we drove along the coastline in classic cars and right through Monaco, just like movie stars. A super nice start to this year of travel.

 

FEBRUARY AND MARCH • MAASTRICHT

In February I visited Maastricht for just a day with my youngest son (warm in his pram) and at the end of March I was back again. This time for a short weekend. During these two visits I have collected some nice recommendations for when you visit Maastricht. You can find them here.

MAY • BERLIN

Berlin had been on my wishlist for a long time. Because a press trip to Bucharest unfortunately did not take place, I decided to arrange a trip myself. I chose to go to Berlin. Berlin is such a big city that three days was not enough. We haven’t even seen half of the city. I hope to visit Berlin again in 2018, because until Prague stole my heart, Berlin was a favourite and I still need to see that other half.

 

JUNE • LISBON

In June I was in Lisbon for two days, for a job for Jeep (how cool)! The new Jeep Compass was about to be released and Jeep invited Instagrammers from all over Europe to Portugal to take it for a test drive along the Portuguese coast and to promote their brand. An amazing experience, but two days was way too short of course. Lisbon is also a city which I hope to visit again in 2018, so that I can see more of it.

 

AUGUST • BRATISLAVA

In the middle of the summer holidays I went to Bratislava on a press trip. It was my first time in Slovakia and I did not really know anything about Bratislava, but the cool itinerary convinced me that it is a city definitely worth visiting. It was 40 ℃. Super hot. During our walking tour through the city and our visit to Bratislava Castle, we had to drink lots of water. Fortunately we also had some cooling activities; such as rafting and a cruise on a speedboat. Bratislava has surprised me in every way. Read all about this trip here.

  

AUGUST AND SEPTEMBER • STAYCATIONS IN AMSTERDAM

I love staycations. Spending the night in a hotel in my own city. You may wonder why anyone would do that, but I can really recommend you to try it some time. You’ll experience your own city through the eyes of a tourist and it actually feels a bit like vacation. In August I stayed at Grand Hotel Amrâth Amsterdam and in September at the Lloyd Hotel & Cultural Embassy.

 

OCTOBER • COPENHAGEN

A spontaneous Instagram trip to Copenhagen took place in October. Although it was in collaboration with Visit Copenhagen, there was no program. We could spend our time there completely the way we wanted to. That was ideal, since my stubborn little toddler was with me. Click here for my photo blog about colourful Copenhagen, or here if you want to know where you can get the best coffee.

 

OCTOBER • PRAGUE

Another city that has been high on my wishlist for years, was Prague. Barely three days after I got back from Copenhagen, I was on the plane again. This time to Prague, to the city of a hundred spires. Early autumn was an ideal time to visit Prague. The beautiful city already looked even more magical in autumn colors. Prague really stole my heart. Read my travelogue about this trip here.

DECEMBER • PRAGUE AND BRATISLAVA

After my visit to Bratislava in summer, I was invited to come back. And I would not be me if I would say no to that. I thought it would be super fun to visit this city again in winter. The easiest way to get to Bratislava from the Netherlands, is to fly to Vienna and take the bus from there. But I though that flying to Prague would also be an option, and then go to Bratislava by train. I was a little homesick to Prague, and decided that this last option was not even such a crazy idea. So just nine weeks after my visit in October, I paid another visit to Prague and then took the train to Bratislava. Click here (for Prague) and here (for Bratislava) to read my blogs about this trip.

 

Although I have stayed in Europe this year, I can look back on a great year of travel. The new year starts tomorrow. I’m looking forward to see what it has in store for me.

 

Where are you going in 2018, or what would you recommend?

Love,

Ilona

 


 

2017 was een jaar vol avonturen. Een jaar waarin ik meer gedaan heb waar ik het meest van houd; reizen. Een jaar waarin ik mijn liefde voor schrijven heb gecombineerd met mijn liefde voor fotografie, door het blog en bedrijf te beginnen waar ik van droomde. En een jaar waarin ik met een aantal hele gave merken en mensen heb mogen samenwerken.

In dit blog kijk ik terug op een geweldig reisjaar. Ik hoop jou een beetje te kunnen inspireren voor waar je naar toe wilt gaan in 2018. De wereld is te groot om op één plek te blijven.

MIJN 2017 IN REIZEN

 

FEBRUARI • CÔTE D’AZUR

Mijn eerste reis dit jaar was een driedaagse perstrip naar de Côte d’Azur. Een bestemming die vooral in de zomerperiode heel geliefd is, maar waar ook in de winter genoeg te beleven valt. De trip begon in Nice, en voerde ons via de Franse Alpen naar het schattige stadje Villefranche-sur-Mer. De laatste dag reden we als filmsterren in klassieke auto’s langs de kust en dwars door Monaco. Een super leuk begin van dit reisjaar.

 

FEBRUARI EN MAART • MAASTRICHT

In Februari bezocht ik Maastricht voor een middagje met mijn jongste zoon (lekker warm in zijn kinderwagen) en eind Maart was ik er al weer terug. Deze keer voor een kort weekendje. Tijdens deze twee bezoeken heb ik een aantal leuke tips verzameld voor wanneer je in Maastricht bent. Je leest ze hier.

MEI • BERLIJN

Berlijn stond al heel lang op mijn wishlist. Omdat een perstrip naar Boekarest helaas niet door ging, besloot ik last minute zelf een tripje te regelen. Het werd Berlijn. Berlijn is zo’n grote stad dat we aan drie dagen eigenlijk niet genoeg hadden. Meer dan de helft hebben we niet gezien. Stiekem hoop ik in 2018 nog eens terug te gaan naar Berlijn, want totdat Praag mijn hart veroverde, was Berlijn wel favoriet.

 

JUNI • LISSABON

In Juni was ik twee dagen in Lissabon voor een opdracht voor Jeep (hoe cool)! De nieuwe Jeep Compass stond op het punt gereleased te worden en Jeep haalde Instagrammers uit heel Europa naar Portugal om een testrit te maken langs de Portugese kust en om hun merk te promoten. Een onwijs leuke ervaring, maar twee dagen is natuurlijk veel te kort. Lissabon is ook een plek waar ik in 2018 hoop terug te komen, zodat ik meer van de stad kan zien.

 

AUGUSTUS • BRATISLAVA

Midden in de zomervakantie ging ik op perstrip naar Bratislava. Het was mijn eerste keer in Slowakije en ik wist eigenlijk helemaal niets over Bratislava, maar het leuke programma heeft me wel overtuigd dat het zeker de moeite waard is. Het was 40℃. Bloedheet. Tijdens de stadswandeling en het bezoek aan het Kasteel van Bratislava zijn er behoorlijk wat flesjes water op gegaan. Gelukkig stonden er ook verkoelende activiteiten op het programma; zoals raften en een cruise op een speedboat. Bratislava heeft me in alle opzichten verrast. Lees alles over deze trip in dit blog.

  

AUGUSTUS EN SEPTEMBER • STAYCATIONS IN AMSTERDAM

Wat ik stiekem ook heel erg leuk vind, zijn staycations. Overnachten in een hotel in mijn eigen stad. Nu vraag je je misschien af waarom je dat zou doen, maar ik kan je echt aanraden het ook eens te doen. Je beleeft je stad door de ogen van een toerist en het voelt gewoon ook echt een beetje als vakantie. In Augustus sliep ik in Grand Hotel Amrâth Amsterdam en in September in het Lloyd Hotel & Cultural Embassy.

 

OKTOBER • KOPENHAGEN

Een spontaan Instagram tripje naar Kopenhagen vond plaats in Oktober. Hoewel het in samenwerking was met Visit Copenhagen, was er geen vast programma. We konden onze tijd daar compleet zelf invullen. Dat was ideaal, aangezien mijn eigenwijze peuter ook mee was. Klik hier voor mijn fotoblog over het kleurrijke Kopenhagen, of hier als je wilt weten waar je de lekkerste koffie kunt halen.

 

OKTOBER • PRAAG

Nog een stad die al jaren hoog op mijn wishlist stond, was Praag. Amper drie dagen nadat ik terug was uit Kopenhagen, zat ik weer in het vliegtuig. Deze keer dus naar Praag, naar de stad van de honderd torens. De vroege herfst was een ideaal moment om Praag te bezoeken. De sowieso al prachtige stad leek nog magischer in herfsttinten. Praag echt mijn hart gestolen. Lees mijn travelogue over deze trip hier.

DECEMBER • PRAAG EN BRATISLAVA

Na mijn bezoek aan Bratislava in de zomer, werd ik uitgenodigd om terug te komen. En ik zou mezelf niet zijn als ik daar nee tegen zou zeggen. Het leek me super leuk om deze stad nog eens in de winter te bezoeken. De gemakkelijkste manier om vanuit Nederland in Bratislava te komen, is om naar Wenen te vliegen en vanaf daar de bus te nemen. Maar ik bedacht me dat naar Praag vliegen óók en optie is, en dan met de trein naar Bratislava te reizen. Ik had een beetje heimwee naar Praag, en besloot dat die laatste optie nog niet eens zo’n gek idee was. Zo bracht ik slechts negen weken na mijn bezoek in Oktober, nogmaals een bezoek aan Praag en reisde ik daarna met de trein naar Bratislava. Klik hier (voor Praag) en hier (voor Bratislava) om mijn blogs over deze reis te lezen.

 

Hoewel ik dit jaar alleen binnen Europa ben gebleven, kan ik terug kijken op een geweldig reisjaar. Morgen begint het nieuwe jaar. Ik ben benieuwd wat het voor me in petto heeft.

Waar ga jij in 2018 naartoe, of wat zou je mij willen aanraden?

Liefs,

Ilona

11 Comments

 1. Xarifa

  December 31, 2017 at 8:45 pm

  Wat een mooie reizen heb je gemaakt in 2017!

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:25 pm

   Absoluut! Geen verkeerd reis-jaar. 🙂

 2. Bryan

  January 1, 2018 at 9:27 am

  Wat een prachtig jaar! Wij waren dit jaar ook naar de Cotê d’azur gegaan en het is daar echt prachtig he!

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:26 pm

   Echt heel erg mooi daar! Ik wil zeker nog wel eens terug om Nice en Villefranche sur Mer in de zomer te zien.

 3. nicole orriens

  January 1, 2018 at 11:56 am

  Je hebt een reislustig jaar achter de rug zo te zien. Mooie foto’s!

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:26 pm

   Dank je wel, Nicole! Het was een heerlijk reisjaar.

 4. Sanne

  January 1, 2018 at 12:45 pm

  oh ik ben zo jaloers dat je zoveel op reis bent geweest. Prachtige foto’s.

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:27 pm

   Dank je! Haha grappig, ik ben juist jaloers op de mensen die nog veel meer hebben gereisd. Voor mn gevoel ben ik helemaal niet zo veel weg geweest, maar het zijn voornamelijk korte tripjes geweest dus daar zal het wel door komen.

 5. Cynthia

  January 1, 2018 at 1:12 pm

  Wow! Zoveel reizen! Jaloersmakend! En zulke mooie foto’s ook! Ik wens je een inspirerend 2018 toe!

 6. Joanne

  February 6, 2018 at 11:32 am

  Wauw gaaf ! Zoveel heerlijke reizen gemaakt ! Veel plezier met je reizen in 2018 😉

Leave a Reply