Travel

Where to stay in Bratislava: Hotel Devín

Nederlands? Scroll naar beneden

When I visited Bratislava for the first time in summer, I noticed Hotel Devín from the speedboat. The first thing that came to my mind was: “Wow, the view from that hotel must be amazing”. At the front of the hotel you have a view on Danube river and the famous SNP Bridge with the UFO restaurant. At the back you have a beautiful view of the city.

I did not have to think twice about where I wanted to stay during my second visit to Bratislava. In December, a week before Christmas, I stayed in this hotel for a few nights and my expectations about the view were exceeded. I stayed in room 514, in the corner on the highest floor. From my spacious balcony I could see the SNP Bridge, St. Martins Cathedral and Bratislava Castle.

 

THE HOTEL AND MY PERSONAL EXPERIENCE

Hotel Devín is located directly in the historical center of Bratislava, on the bank of the Danube, near the walls of the area below Bratislava Castle. Everything you should see and experience in Bratislava is within reach: important historical and cultural monuments, shopping centers and romantic corners. The hotel is only 350 meters from the bus station “Most SNP”, but can also be reached by car or, most romantically, by boat.

Hotel Devín was named after the famous Devín Castle. Read more about the castle in this blog.

The luxurious 4-star hotel has a French restaurant, run by chef Roman Martinkovič. You can savour traditional Slovak specialties, delicacies of the international cuisine as well as some flambéed desserts. Of course I had to try that out.

I had already had too much snacks at the Christmas market in the city, so I chose to skip the starter and start with the main course. (Skipping the dessert is of course never an option). It was difficult to make a choice out of all the promising dishes, but in the end I chose the quinoa with forest mushrooms, coriander, grilled halloumi cheese and parmesan cheese. Absolutely delicious! For dessert I chose the Devín flambéed crepes. The crepes were flambéed right next to my table and the taste was perfect.

  

The Spa Center is located in the basement of Hotel Devín; a perfect place for wellness and fitness. You will find a heated indoor swimming pool, a Finnish sauna, a steam bath, a fitnessroom and a relaxation room, free of charge for accommodated guests. For a fee you can enjoy various traditional Thai massages, starting from € 20, – for a 30-minute massage. And do you prefer active rest? Then you can use the private squash court of Hotel Devín. Between 9.00 and 15.00 you pay only € 10, – for an hour.

  

SEVEN REASONS TO CHOOSE HOTEL DEVÍN

Are you still in doubt about a hotel in Bratislava? Then let me convince you in seven reasons why you should choose Hotel Devín, just like me.

1. The location is perfect; directly in the old city center of Bratislava, on the bank of the Danube and with possibilities for public transport within walking distance.

2. The French Restaurant run by chef Roman Martinkovič. It is a treat for your taste buds to eat there.

3. There is a extensive breakfast buffet in a beautiful dining room with large windows, overlooking the Danube. The breakfast menu contains a selection of hot and cold dishes, local specialties, fresh fruit, homemade desserts, dairy products and cereal.

4. In the Spa & Fitness Center of Hotel Devín you can relax in the intimate atmosphere of old Bratislava.

5. You’ll definitely have a good night sleep in Hotel Devín, because of the fine mattresses.

6. Free WiFi.

7. And last but not least: the staff is extremely friendly and professional.

Book Hotel Devín here!

 

Happy Christmas!

Love,

Ilona

This blog was created in collaboration with HOTEL DEVÍN BRATISLAVA.

 


Tijdens mijn eerste bezoek aan Bratislava in de zomer, zag ik Hotel Devín vanaf de speedboat. Het eerste wat er toen door me heen ging was, “Wauw, vanuit dat hotel zal je vast een geweldig uitzicht hebben”. Aan de voorkant van het hotel kijk je uit over de Donau en heb je uitzicht over de bekende SNP Brug met het UFO restaurant. Aan de achterkant heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken waar ik wilde verblijven tijdens mijn tweede bezoek aan Bratislava. In December, ruim een week voor kerst, verbleef ik een paar nachtjes in dit hotel en bleken mijn verwachtingen over het uitzicht geheel terecht. Ik sliep in kamer 514, op de hoek van de bovenste verdieping. Vanaf mijn ruime balkon zag ik zowel de SNP Brug als de St. Martins Kathedraal en het kasteel van Bratislava.

 

HET HOTEL EN MIJN ERVARING

Hotel Devín ligt direct in het historische centrum van Bratislava, aan de oever van de Donau, in de buurt van de muren van het gebied onder het kasteel van Bratislava. Alles wat u in Bratislava zou moeten zien en ervaren, ligt binnen handbereik: belangrijke historische en culturele monumenten, winkelcentra en romantische hoekjes. Het hotel ligt op slechts 350 meter van het busstation “Most SNP”, maar is ook te bereiken per auto of, heel romantisch, per boot.

Hotel Devín werd genoemd naar het beroemde Devín Castle, waar je hier meer over kunt lezen.

Het luxe 4-sterren hotel beschikt over een Frans restaurant, gerund door chef Roman Martinkovič. Je kunt hier genieten van onder andere traditionele Slowaakse specialiteiten, delicatessen uit de internationale keuken en geflambeerde desserts. Dat moest ik natuurlijk uitproberen.

Ik had iets te veel gesnoept op de kerstmarkt in de stad, dus heb ik gekozen om de starter over te slaan en te beginnen met het hoofdgerecht. (Het dessert overslaan is uiteraard nooit een optie). Het was lastig om een keuze te maken uit de veelbelovende gerechten, maar uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de quinoa met bospaddestoelen, koriander, gegrilde halloumi kaas en parmezaanse kaas. Werkelijk heerlijk! Als dessert koos ik voor de geflambeerde crêpes à la Devín. Naast mijn tafeltje werden deze ter plekke voor me geflambeerd en ze smaakten perfect.

  

In de kelder van Hotel Devín bevindt zich het Spa Center; een perfecte plek voor wellness en fitness. Je vindt hier een verwarmd binnenzwembad, een Finse sauna, een stoombad, een fitnessruimte en een relaxruimte waar je als gast van het hotel gratis gebruik van mag maken. Tegen betaling kun je genieten van verschillende traditionele Thaise massages, beginnend vanaf € 20,- voor een massage van 30 minuten. En wil je liever actief ontspannen? Dan kun je gebruik maken van de privé squashbaan van Hotel Devín. Tussen 9.00u en 15.00u betaal je slechts € 10,- voor een uur.

  

ZEVEN REDENEN OM VOOR HOTEL DEVÍN TE KIEZEN

Twijfel je nog over een hotel in Bratislava? Laat me je in zeven redenen overtuigen waarom je, net als ik, voor Hotel Devín moet kiezen.

1. De locatie is perfect; direct in het oude stadscentrum van Bratislava, aan de oever van de Donau en met de mogelijkheden voor openbaar vervoer binnen loopafstand.

2. Het Franse Restaurant gerund door chef Roman Martinkovič. Het is een feestje voor je smaakpapillen om daar te eten.

3. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet in een prachtige eetzaal met grote ramen, met uitzicht op de Donau. Ontbijt met een selectie van warme en koude gerechten, lokale specialiteiten, vers fruit, zelfgemaakte desserts, zuivelproducten en ontbijtgranen.

4. In het Spa & Fitness Center van Hotel Devín kun je heerlijk relaxen in de intieme sfeer van het oude Bratislava.

5. Goed slapen lukt zeker in Hotel Devín, vanwege de fijne matrassen.

6. Gratis WiFi.

7. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: het personeel is uiterst vriendelijk en professioneel.

Boek Hotel Devín hier!

 

Vrolijk Kerstfeest!

Liefs,

Ilona

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met HOTEL DEVÍN BRATISLAVA.

26 Comments

 1. Bryan

  December 24, 2017 at 1:23 pm

  Lijkt mij een heel leuk en fijn hotel! Tof berichtje!

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:06 pm

   Dank je wel! Mocht je ooit in Bratislava komen, dit is een fijn hotel. 😉

 2. Helen Blogt

  December 24, 2017 at 2:19 pm

  Hoihoi,
  Een mooi review over dit hotel. Ik hoop nog eens in Bratislava te komen, lijkt me mooi.

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:08 pm

   Het is er echt mooi, en een stuk minder druk en toeristisch dan de hoofdsteden van de landen er omheen.

 3. Eva

  December 24, 2017 at 5:11 pm

  Ooh wauw! Het hotel ziet er super mooi uit! Daar zou ik best wel eens heen willen

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:11 pm

   Het is echt een fijn hotel met super vriendelijk personeel. 🙂

 4. Maaike

  December 25, 2017 at 5:55 am

  Wat een prachtige lokatie zeg!
  En wat een andere spa prijzen dan hier in Nederland!
  Liefs maaike

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:13 pm

   Haha inderdaad! En niet alleen de spa prijzen. Ik verbaas me ook hoe goedkoop eten, drinken en kleding en dergelijke in Bratislava is. Het leven is in Slowakije een stukje goedkoper dan in ons land.

 5. Blogger Gwendy

  December 25, 2017 at 10:16 am

  De inrichting vind ik wat te statig, maar de wellness ziet er geweldig uit.

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:13 pm

   Ik snap wat je bedoelt. Ik vind het juist wel charme hebben.
   De spa is inderdaad prachtig.

 6. Rory

  December 25, 2017 at 11:27 am

  Mooi! Een mooi interieur en het straalt klasse uit. Ik vind het juist wat hebben, want het geeft je het ultieme vakantie- en geniet gevoel. Ik ben er nog nooit geweest, in Bratislava. De donau heb ik wel gezien vanuit Wenen. Ook al zo prachtig. Ik hou ervan, het statige, de luxe.

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:14 pm

   Ik ben alleen in Wenen geweest om vanuit daar naar Bratislava te gaan. (Vliegen op Wenen, dan de bus in).
   Ik moet dus nog maar eens naar Wenen. Lijkt me ook heel leuk.

 7. Emmy

  December 25, 2017 at 12:02 pm

  Mooie review. Lijkt me een heerlijk hotel. Ik hou wel van luxe en dit ziet er uit als een plek waar ik me prima vermaak. Dank je. Hele fijne dagen

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:15 pm

   Zeker een fijn hotel. 🙂

 8. mascha

  December 25, 2017 at 12:33 pm

  wat een prachtige foto’s 🙂 ziet er indd mooi uit daar. Fijne dagen

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:15 pm

   Dank je wel! Zo leuk om te horen dat mijn foto’s zo mooi zijn. Ik doe er mijn best op. 🙂

 9. Ciska

  December 26, 2017 at 8:38 am

  Wat ziet het er daar fijn uit! Prachtige foto’s

 10. nicole orriens

  December 26, 2017 at 10:42 am

  Klinkt als een heel fijn hotel zeg. Dat zwembad vind ik alleen al prachtig!

 11. Debbythechocoholic

  December 27, 2017 at 4:55 pm

  Wat een prachtig hotel! Daar zou ik ook graag verblijven hoor.

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:23 pm

   Ja, echt een aanradertje. 😉

 12. Inez

  December 27, 2017 at 6:55 pm

  Dat hotel ziet er inderdaad prachtig uit en dat uitzicht, wauw! Is de prijs even adembenemend als het hotel?

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:24 pm

   Ik zal je eerlijk zeggen, dit hotel is nog betaalbaar ook. Ik vind de prijs zelfs wat aan de lage kant voor wat je ervoor krijgt.

 13. Elke

  December 31, 2017 at 10:57 am

  Wauw gewoon wauw! Wat een prachtig hotel is dat! Ga ik onthouden!
  Trouwens je hebt echt een hele leuke en mooie blog! Ik ga vanaf nu vaker een bezoekje komen brengen! 😉

  1. Ilona Izabella

   March 31, 2018 at 9:25 pm

   Oh wat lief! Dank je wel. 🙂

Leave a Reply