Lifestyle Travel

Hotspots: A little bit of Brazil in Amsterdam

 

Nederlands? Scroll naar beneden

Have you ever been to Brazil? Then you might know the brigadeiro; a Brazilian delicacy made from condensed milk, butter and chocolate. It is not a bonbon. It is not a truffle. It is actually not really comparable with anything. A brigadeiro is soft, creamy and yes, delicious. You just have to taste it yourself. And for those who are not lucky enough to go to Brazil soon, it is also possible to go try them at the Brouwersgracht in Amsterdam, at Sweet Bob.

SWEET BOB

For those who have been following my blog or Instagram for some time, the name Sweet Bob might sound familiar. I mentioned their name in my blog about the Noordermarkt and when I visit Sweet Bob myself, you can follow it via my Instagram Stories. But these guys have earned their own blogpost allright, so here you are guys. 😉

 

In March 2016, I tried a brigadeiro for the first time. Via Instagram I got a message from Ricardo. I didn’t know him, but he told me that he was working with two friends to open a brigadeiro shop in Amsterdam and if I wanted to, I could taste some brigadeiros. I had no idea what to expect, but what could be wrong with something made from chocolate? Nothing, right? And to be honest, it easily exceeded my expectations. Not only was it very tasty, but also unexpectedly soft and creamy. I had never tasted anything like it before. And a few months later I was at the official opening of Sweet Bob, now about a year and a half ago.

Sweet Bob at the Brouwersgracht is the first brigadeiro shop in the Netherlands. The brand was founded by the three friends André, Ricardo and Renato. A few years ago they were all working for a large advertising agency in São Paolo, but one day they decided to change courses. They moved to Amsterdam, the city that had stolen their hearts during a holiday, and they brought something to Amsterdam that the city was still missing; brigadeiros.

People from Amsterdam didn’t know the Brazilian delicacy yet, and you can not miss what you do not know. But those who have become acquainted with the brigadeiro, do not want to miss it anymore. Things are going very well. There are plans for more shops and the first collaborations with, among others, hotels are already in business. A few years ago there were only a few basic flavors, such as chocolate, peanut and coconut; but now the guys have created quite a few flavors themselves. At the time of writing they have 38 different flavors and all of them are the personal favorite of Renato. They even invented a very Dutch brigadeiro, with stroopwafel (syrup waffle) flavor and for special occasions they have a “Space Bob”. And yes, that is exactly what you think it is.

But who is Bob? That is a question the guys get daily from customers from all over the world. And even though you are allowed to just call the guys themselves Bob, Sweet Bob is actually the nickname of the brigadeiro. And did I already mention you should try them?

So. When are you going?

 

 

Love,

Ilona

 


 

Ben je ooit in Brazilië geweest? Dan ken je misschien de brigadeiro; een Braziliaanse delicatesse gemaakt van gecondenseerde melk, roomboter en chocola. Het is geen bonbon. Het is geen truffel. Het is eigenlijk nergens mee te vergelijken. Een brigadeiro is zacht, romig en ja, werkelijk delicious. Je moet het gewoon eigenlijk zelf proeven. En voor wie niet het geluk heeft binnenkort naar Brazilië te gaan, kan het ook gewoon aan de Brouwersgracht in Amsterdam, bij Sweet Bob.

SWEET BOB

Voor wie mijn blog of Instagram al langer volgt, klinkt de naam Sweet Bob misschien bekend. Dat kan, want ik heb dit zaakje al eerder genoemd in mijn blog over de Noordermarkt en als ik zelf een bezoekje breng aan Sweet Bob, kun je dat volgen via mijn Instagram Stories. Maar deze jongens verdienen gewoon een eigen blog, dus jongens, bij deze. 😉

 

In maart 2016 maakte ik zelf voor het eerst kennis met de brigadeiro. Via Instagram kreeg ik een berichtje van Ricardo. Ik kende hem niet, maar hij vertelde me dat hij samen met twee vrienden bezig was een brigadeiro winkel te openen in Amsterdam en als ik wilde, mocht ik een paar brigadeiros proeven. Ik had geen flauw idee wat ik er van moest verwachten, maar wat kan er mis zijn met iets van chocola? Helemaal niets toch? En om eerlijk te zijn overtrof het met gemak mijn verwachtingen. Het was niet alleen heel erg lekker, maar ook onverwacht zacht en romig. Ik had nooit eerder iets vergelijkbaars geproefd. En een paar maanden later was ik bij de officiële opening van Sweet Bob, nu alweer zo’n anderhalf jaar geleden.

Sweet Bob aan de Brouwersgracht is de eerste brigadeirowinkel in Nederland. Het merk is opgericht door de drie vrienden André, Ricardo en Renato. Een paar jaar geleden werkten zij nog voor een groot reclamebureau in São Paolo, maar op een dag besloten ze het roer om te gooien. Ze verhuisden naar Amsterdam, de stad die hun harten had gestolen tijdens een vakantie, en brachten zij iets naar Amsterdam wat de stad nog miste; brigadeiros.

Amsterdammers kenden de Braziliaanse lekkernij nog niet, en wat je niet kent kun je niet missen. Maar wie inmiddels kennis heeft gemaakt met de brigadeiro, wíl het ook niet meer missen. De zaken gaan ontzettend goed. Er zijn plannen voor meer winkels en de eerste samenwerkingen met onder andere hotels zijn er al. En bestonden er een paar jaar geleden slechts een paar basissmaken, zoals chocolade, pinda en kokos; de jongens hebben er zelf inmiddels heel wat smaken bij gecreëerd. Op moment van schrijven hebben ze 38 verschillende smaken en ze zijn allemaal de persoonlijke favoriet van Renato. Ze hebben zelfs een heel erg Hollandse brigadeiro bedacht, met stroopwafel smaak en voor speciale gelegenheden hebben ze de “Space Bob”. En ja, dat is dus precies wat je denkt dat het is.

Maar wie is nou Bob? Die vraag krijgen de jongens dagelijks van klanten van over de hele wereld. En hoewel je de jongens zelf ook gewoon Bob mag noemen, is Sweet Bob dus eigenlijk het koosnaampje van de brigadeiro. En had ik al gezegd dat je die moet gaan proeven?

Dus. Wanneer ga jij?

 

Liefs,

Ilona

18 Comments

 1. Melissa

  December 2, 2017 at 1:49 am

  Wat ziet het er goed uit. En wat een leuke unieke naam.

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:23 pm

   Ja, leuke naam he? En het smaakt allemaal nog beter dan dat het eruit ziet!

 2. Bryan

  December 2, 2017 at 9:34 am

  Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens langs als ik in de buurt ben.

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:24 pm

   Zeker doen, Bryan! Ga je geen spijt van krijgen.

 3. Eva

  December 2, 2017 at 10:35 am

  Volgende keer dat ik er ben, ga ik langs!

  Liefs, Eva
  http://Www.dark-rebel.com

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:24 pm

   Absoluut doen! Het is echt de moeite waard.

 4. Susan

  December 2, 2017 at 11:26 am

  Braziiiil, lalalalalalalalaaa… als ik in Damsko ben, ga ik zeker even checken! Klinkt heel leuk!

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:24 pm

   Goed plan! Het is ook echt vlak bij de Noordermarkt, dus kan je het mooi combineren.

 5. Me over ME

  December 2, 2017 at 12:14 pm

  Oh Lekker! Ik kreeg ze altijd bij mijn Braziliaanse vrienden. Dit moet zeker een succes worden 🙂

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:25 pm

   Het is al een groot succes, maar het wordt alleen maar meer. Deze jongens zijn nog lang niet klaar met hun business. Ik ben echt trots op ze.

 6. Patricia

  December 2, 2017 at 1:42 pm

  Ik ben heel vaak in Amsterdam en ook in die buurt, maar heb dit winkeltje nog nooit gespot. Snel maar eens een keer een kijkje gaan nemen 🙂

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:26 pm

   Het is maar een klein winkeltje, dus als je in gedachten bent loop je er wellicht zo voorbij. Maar het is de moeite waard om de volgende keer toch even binnen te gaan hoor. 😉

 7. Marla

  December 2, 2017 at 3:06 pm

  Als ik in Rotterdam ben zal ik zeker op bezoek gaan bij sweet bob. Lijkt me echt super lekker!!

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 10:27 pm

   Amsterdam. 😉 In Rotterdam zitten ze (nog) niet, maar er zijn wel plannen. Ik hoop heel erg voor ze dat het allemaal lukt en dat de Rotterdammers binnenkort ook kunnen genieten van deze Braziliaanse lekkernij.

 8. Saskia

  December 4, 2017 at 9:42 am

  Dit klinkt erg lekker! Leuk dat op deze manier een stukje samenwerking in opgezocht om zo wat bekendheid te creëren.
  Als ik ooit in Amsterdam ben zal ik eraan proberen te denken daar eens langs te gaan.

  1. Ilona Izabella

   December 4, 2017 at 1:25 pm

   Instagram is ideaal voor dit soort samenwerkingen. Blogs trouwens ook, maar die had ik destijds nog niet.
   En nu ik die wel heb en nog steeds met deze jongens om ga, vind ik dat ze een eigen blogpost verdiend hebben.
   Zeker een bezoekje brengen als je in Amsterdam bent, het is echt de moeite waard! En zeg gerust dat ik je gestuurd heb. 😉

 9. Eline

  December 7, 2017 at 11:59 am

  hmmm… dat ziet er een echte lekkernij uit! Sweet Bob ziet er een hippe zaak uit. Jammer dat Amsterdam wat ver is om naar toe te rijden. Ik zou anders onmiddellijk vertrekken.

  1. Ilona Izabella

   December 8, 2017 at 7:12 pm

   Amsterdam is voor jou inderdaad niet naast de deur, maar mocht je eens in de buurt zijn, ga zeker eens langs bij Sweet Bob. Deze jongens zijn voorlopig nog niet weg uit Amsterdam. Komt helemaal goed. 🙂

Leave a Reply