Travel

Autumn in Prague

Nederlands? Scroll naar beneden

Coloring leaves, the autumn sun shining and temperatures that haven’t dropped too far. I think autumn is the most beautiful time of the year. To me, autumn is magical, romantic, and every year I hope to experience a small piece of this time in a new city.

AUTUMN IN PRAGUE

On October 12th I got up way too early. Not only because half past two is too early to get up, but also because I had plenty of time and I could easily have stayed in bed for another half an hour. As a child that cannot sleep anymore because it’s her birthday, that is how I felt that way too early morning. Prague had been on my bucket list for so long and finally I was going there. I was even so excited that I was the first one waiting at the gate at Schiphol Airport (Amsterdam).

Prague Airport is about 16 kilometers outside of the city center and because it’s not connected to the metronet, I decided to take the bus. For only 60 CZK (about € 2.33), the Airport Express took me to Prague’s main train station, Praha hlavní nádraží. The sun was shining and on my way to the city center I noticed all the red and yellow-colored leaves around me. I realized this was the perfect time to be here. At the central station I bought a 3 day ticket for tram and metro for 310 CZK (about € 12.00) and my adventure could begin.

I’m used to running around from here to there with my camera and seeing most of a destination through my viewfinder, instead of truly experiencing it. I did not want to do that in Prague, so I did not prepare myself too much and at times I left my camera at the hotel on purpose. I wanted Prague to surprise me.

 

From the very first moment, I knew that this would be a city where I would fall in love with. Now, I have a weakness for Eastern European cities, but walking through “the city of a hundred spires” felt like coming home. The autumn sun, the beautiful colors, an average of 17 degrees Celsius and good company have contributed to this, but I would not find it a punishment to come back again in winter. And in spring. And in summer. I had not even left the city, or I already knew that I want to come back here very often.

I shopped, I experienced and I enjoyed. I have been aimlessly wandering around and I have been visiting tourist hotspots. And also, I have been taking a lot of photos. (Sorry, I’ll always be a little bit of a photographer). And even though at times I was not even aware of where in the city I was, I do have some recommendations for when you are in Prague. Even if you’re not there in fall.

FIVE INDISPENSABLE (KNOWN AND LESSER KNOWN) RECOMMENDATIONS FOR PRAGUE

1. The only thing I had on my must see list for Prague, was the famous Charles Bridge (Karlův Most). On my first day I went there, but the hundreds of tourists immediately chased me away. Do you really want to experience the Charles Bridge? Then get up early and go there around sunrise. Just a handful of people who have the same idea, and you will avoid the tourist flow from the rest of the day.

2. Prague Castle (Pražský Hrad) is located on the hill and castle district of Hradčany and is more than the name suggests at first. It is an enclosed 9th century castle area; the largest in the world. Besides the castle you will find beautiful courtyards, churches and palaces, including Saint Vitus Cathedral and Saint George’s Basilica. Take your time to visit the castle area, there is so much beauty to discover.

3. You’ll have a beautiful view over the city from Petřín hill. At the top of the hill you will find the Petřín Lookout Tower (Petřínská Rozhledna), which is clearly inspired by the Eiffel Tower. Unfortunately, I was there quite late and it was getting dark already, so I have not been up there. We did find a nice mirror maze (Zrcadlove Bludiste) in the Petřín Park though, which we could not skip. Also very fun to do with children!

4. Now who does not enjoy a beautiful view? At different places in the city you can climb towers or find nice roof terraces. But do you want to combine a great view with a delicious dinner? Then make a reservation at the Terasa U Prince restaurant in the U Prince Hotel. With a view on the Astronomical Clock you would expect the bill to be high, but the prices are in fact reasonable. I found the atmosphere exceedingly intimate. You are in the middle of the city, but you wouldn’t say so when dining there.

5. Less familiar, but just as wonderful, is food with a view at Sluneční Terasa T-anker, on the roof of the Kotva department store. They have a changing menu, so it remains a surprise from which dishes you can choose. But you can also just go there for a coffee. Or a cocktail.

Looking for a hotel in Prague? Click here to read my blog about the Corinthia Hotel.

Prague has become my favorite city in these three days. All the beautiful squares, bridges, architecture and the countless spires have left such an impression on me that I feel a little homesick to Prague and I cannot wait until I get back. Sorry Berlin, Prague has pushed you off the throne.

What’s your favorite city, and why?
And what do you think is the best season to visit a city?

Love,

Ilona

 


Bladeren aan de bomen verkleuren, het najaarszonnetje schijnt en de temperaturen zijn nog niet te ver gedaald. Ik vind de herfst de mooiste periode van het jaar. Voor mij heeft de herfst iets magisch, iets romantisch, en ieder jaar hoop ik een stukje van deze periode te mogen beleven in een nieuwe stad.

HERFST IN PRAAG

Op 12 oktober stond ik veel te vroeg op. Niet alleen omdat half 3 ’s nachts sowieso veel te vroeg is om op te staan, maar ook omdat ik ruim genoeg tijd had en nog best een half uurtje had kunnen liggen. Als een kind dat van enthousiasme niet meer kan slapen omdat het haar verjaardag is, zo voelde ik me die veel te vroege ochtend. Praag stond al zo lang op mijn bucketlist en eindelijk ging ik er dan naartoe. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik ruim als eerste bij de gate zat te wachten op Schiphol.

De luchthaven van Praag ligt 16 kilometer buiten het centrum en omdat de luchthaven niet is aangesloten bij het metronetwerk, besloot ik de bus te nemen. Voor slechts 60 CZK (zo’n € 2,33) nam de Airport Express me mee naar Praha hlavní nádraží, het centraal station van Praag. De zon scheen en onderweg zag ik overal al rood- en geelgekleurde bladeren. Ik was hier echt op de perfecte tijd. Op het centraal station kocht ik voor 310 CZK (zo’n € 12,00) een 3 dagen kaart voor tram en metro en mijn avontuur kon beginnen.

Ik ben het gewend om van hot naar her te rennen met mijn camera en meer van een bestemming door mijn zoeker te zien dan het echt te beleven. Dat wilde ik met Praag bewust niet, dus had ik me niet teveel voorbereid op en heb ik op momenten bewust mijn camera in het hotel gelaten. Ik wilde dat Praag me zou verrassen.

 

Vanaf het eerste moment wist ik al dat dit een stad zou zijn waar ik verliefd op zou worden. Nu heb ik sowieso wel een zwak voor Oost Europese steden, maar rondlopen door “de stad van de honderd torens” voelde een beetje als thuiskomen. Het herfstzonnetje, de prachtige kleuren, een temperatuur van gemiddeld 17 graden overdag en goed gezelschap hebben hier aan bijgedragen, maar ik zou het geen straf vinden om ook nog eens terug te komen in de winter. En in de lente. En in de zomer. Ik was nog niet weg of ik wist al dat ik hier heel vaak terug wil komen.

Er werd geshopt, er werd beleefd en genoten. Er werd doelloos rondgewandeld en er werden toeristische hotspots bezocht. En stiekem werden er toch wel een heleboel foto’s gemaakt. (Sorry, ik blijf toch wel een klein beetje een fotografe). En ondanks dat ik op momenten me niet eens bewust was waar in de stad ik me precies bevond, heb ik wel een paar tips voor je voor als je in Praag bent. Ook als je er niet in de herfst bent.

VIJF ONMISBARE (BEKENDE EN ONBEKENDERE) TIPS IN PRAAG

1. Het enige wat ik wél op mijn must see lijstje had staan voor mijn bezoek aan Praag, was de beroemde Karelsbrug (Karlův Most). Op mijn eerste dag was ik er al naartoe gegaan, maar de honderden toeristen jaagden me meteen weer weg. Wil je de Karelsbrug echt beleven? Sta er dan vroeg voor op en ga rond zonsopgang. Slechts een handjevol mensen die hetzelfde idee hebben, en zo ontwijk je de toeristenstroom van de rest van de dag.

2. Het Kasteel van Praag (Pražský Hrad) ligt op de heuvel en burchtwijk Hradčany en is meer dan de naam in eerste instantie doet vermoeden. Het is een omsloten burchtgebied uit de 9e eeuw; het grootste ter wereld. Naast het kasteel vind je er mooie binnenpleinen, kerken en paleizen, waaronder de Sint-Vituskathedraal en de Sint-Jorisbasiliek. Neem de tijd voor een bezoek aan het burchtgebied. Er snel doorheen wandelen is echt zonde, want er is zo veel moois.

3. Een prachtig uitzicht over de hele stad heb je vanaf de Petřín-heuvel. Op de top van de heuvel vind je de Petřín uitkijktoren (Petřínská Rozhledna), die duidelijk geïnspireerd is op de Eiffeltoren. Helaas was ik hier pas laat en begon het al donker te worden, dus ben ik niet meer naar boven geweest. Daarentegen vonden we wel een leuk spiegellabyrint (Zrcadlove Bludiste) in het Petřínpark, dat we niet konden overslaan. Ook erg leuk om te doen met kinderen!

4. Wie houd er nu niet van een mooi uitzicht? Op verschillende plekken in de stad kun je torens beklimmen of vind je leuke dakterrassen. Maar wil je een geweldig uitzicht combineren met een heerlijk diner? Maak dan een reservering bij restaurant Terasa U Prince in het U Prince Hotel. Met uitzicht op de Astronomische klok zou je verwachten dat je de hoofdprijs moet betalen voor je eten, maar de prijzen zijn echt redelijk. En bijzonder vond ik hoe intiem de sfeer was. Je zit er midden in de stad, maar je dineert in alle rust.

5. Iets minder bekend, maar zeker net zo mooi, is eten met uitzicht bij Sluneční Terasa T-anker, op het dak van het Kotva warenhuis. Ze hebben een wisselende kaart, dus het blijft een verrassing uit welke gerechten je kunt kiezen. Maar je kan er ook terecht voor een koffietje. Of een cocktail.

Op zoek naar een hotel in Praag? Lees dan even mijn blog over het Corinthia Hotel.

Praag is in deze drie dagen mijn favoriete stad geworden. Alle mooie pleinen, bruggen, architectuur en de ontelbare torentjes hebben zo’n indruk op me achter gelaten, dat ik stiekem een beetje heimwee heb en ik dat niet kan wachten tot ik er terug ben. Sorry Berlijn, Praag heeft je van de troon gestoten.

Wat is jouw favoriete stad, en waarom?
En wat vind jij een fijn seizoen om een stad te bezoeken?

 

Liefs,

Ilona

64 Comments

 1. Chantal Janssen

  October 30, 2017 at 8:47 pm

  Wauw! Wat een prachtige foto’s. Praag staat ook nog op mijn bucketlist en na het lezen van deze blogpost al helemaal! 😉

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:26 am

   Dank je wel, Chantal! Ik ben blij dat ik je met deze post een beetje heb kunnen inspireren om Praag hoger op je bucketlist te zetten. Het is echt een bezoekje waard.

 2. Danique | Feral Dreamer

  October 30, 2017 at 9:09 pm

  Ik ben nog nooit in Praag geweest en het is ook niet een bestemming waar ik snel naar toe zou willen gaan, maar na het lezen van deze post en het zien van je foto’s wil ik daar nu wel graag heen! Echt super mooie foto’s!!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:27 am

   Dank je wel, Danique! Wat leuk om te lezen dat Praag eerst niet zo je interesse had, maar dat mijn post dat wel bij je heeft opgewekt. Mocht je er heen gaan, ga je er geen spijt van krijgen. 😉

 3. Luuk

  October 30, 2017 at 10:54 pm

  Ontzettend mooie foto’s en een leuk geschreven tekst. Ik krijg weer helemaal zin in Praag🤗

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:28 am

   Dank je, Luuk! Ik heb ook alweer helemaal zin in Praag. Ik ben daar nog lang niet uitgefotografeerd.

 4. Melissa krijns

  October 31, 2017 at 1:36 am

  2 jaar terug naar praag geweest erg mooi en niet al te duur eten daar. Zelf ben ik dol op Amerik dn zou hier ook wel naar toe willen verhuizen

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:32 am

   Klopt, Melissa. De prijzen in Praag vielen mij ook ontzettend mee. Niet alleen het eten, maar bijvoorbeeld ook het openbaar vervoer vond ik goedkoop.
   Amerika vind ik ook leuk. Ik ben in New York, Miami en Washington geweest (en zes uurtjes in Detroit) en wil overal nog wel eens terug. Ook LA staat nog hoog op mijn lijstje. Maar wonen zou ik persoonlijk toch liever in Praag doen, daar voelde ik me echt thuis.

 5. Helena

  October 31, 2017 at 7:43 am

  Ben nog niet in Praag geweest, maar het staat wel hoog op mijn verlanglijstje. En als ik je blog lees, wil ik er alleen nog maar meer zo snel mogelijk naartoe.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:33 am

   Wat leuk om te lezen dat je door mijn post Praag hoger op je verlanglijstje hebt staan. Het is ook echt zo’n mooie stad, echt een bezoekje waard. Ik wil ook het liefst nu alweer terug!

 6. nicole orriens

  October 31, 2017 at 7:51 am

  Het ziet er prachtig uit in Praag. Ik wil daar best eens een keer naar toe.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:34 am

   Zeker doen hoor, Nicole! Praag is echt prachtig. Nog veel mooier in het echt dan op mijn foto’s. 🙂

 7. Rosita

  October 31, 2017 at 8:06 am

  Wat een prachtige foto’s toch weer. Kan ik echt van genieten bij blogs over reizen. Leuk dat je naar Praag bent geweest. Ik ben er zelf nooit geweest. Het maakt me niet zoveel uit in welk seizoen ik ga, zolang het maar droog is en niet sneeuwt.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:35 am

   Dank je wel, Rosita! Praag is echt prachtig. Je gaat er geen spijt van krijgen als je er eens naar toe gaat.
   Droog en zonder sneeuw is inderdaad wel fijn. En dan vooral droog. Sneeuw geeft (vind ik) nog wel een mooie toevoeging aan de foto’s. Regen soms ook trouwens, maar er in rondlopen is inderdaad een stuk minder fijn.

 8. Bouchra

  October 31, 2017 at 9:15 am

  This looks magical! I like to visit cities in spring and autumn. Prague is on my list for a very long time. I have to go!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:37 am

   Thank you, Bouchra! Prague is a magical city indeed. It really stole my heart.
   Spring and autumn are great seasons for a citytrip. Not too cold, not too hot, and hopefully dry and sunny. (But you never know in Europe).

 9. nicole orriens

  October 31, 2017 at 9:38 am

  De herfst is toch al een mooi seizoen, maar in Praag is het ook wel heel mooi zo te zien.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:38 am

   De herfst maakt iedere stad prachtig, vind ik altijd. Maar in een magische stad als Praag of Parijs vind ik het nog altijd weer een klein beetje extra mooi.

 10. Anne

  October 31, 2017 at 9:47 am

  Wat is Praag een prachtige stad zeg! Ik denk ook dat ik verliefd zou worden als ik daar naar toe zou gaan, ik ga deze toevoegen aan mijn lijstje (ben er nog nooit geweest). Bedankt voor je inspirerende artikel.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:40 am

   Dank je wel, Anne! En graag gedaan. Leuk om te lezen dat je Praag hebt toegevoegd aan je lijstje, het is echt een bezoekje waard.

 11. Suzanna

  October 31, 2017 at 9:54 am

  Wat een mooie foto’s! Ik hoor steeds meer mensen praten over Praag en dat het daar zo mooi is. Misschien moeten mijn man en ik daar maar eens heen!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:40 am

   Dank je, Suzanna! Ik kan niet anders dan al die mensen gelijk geven. Praag is echt prachtig en zeker een bezoekje waard!

 12. Robin

  October 31, 2017 at 10:43 am

  Wat een prachtige foto’s. Lijkt me een fantastische stad!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:41 am

   Dank je wel, Robin! Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar ja, Praag is echt fantastisch!

 13. Dyonne Bakker

  October 31, 2017 at 12:24 pm

  Het ziet er echt zo mooi uit en geweldige foto’s! Ik zou er echt nog eens naar toe willen, want ben er nog nooit geweest. Parijs is mijn favoriete stad!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:01 pm

   Dank je wel, Dyonne! Zeker een keertje gaan hoor, Praag is echt prachtig!
   Parijs is inderdaad ook een geweldige stad. Die heeft ook een speciaal plekje in mijn hart. Ik moet daar maar snel weer eens naar toe, want het is alweer te lang geleden.

 14. Whitley

  October 31, 2017 at 2:23 pm

  Bedankt voor de tips! Wil heel graag naar Praag en nu weet ik dat je er in de herfst ook van kunt genieten!

  Xxjes

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:07 pm

   Geen dank! Praag is zeker heel mooi in de herfst, maar ik denk dat deze stad altijd wel mooi is.

 15. Dhini

  October 31, 2017 at 3:12 pm

  Wat prachtig foto`s. Ik ben er nog nooit geweet, zou ik graag daar heen gaan.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:07 pm

   Dank je, Dhini! Praag is zeker een aanrader.

 16. Jenny - IkReis

  October 31, 2017 at 9:36 pm

  How cool! Years ago I’ve visited Prague in autumn with my mum. The colors of the leaves were stunning and it was really sunny.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:09 pm

   Then you were just as lucky as I was. I loved Prague, the colors and the sun. It couldn’t have been more perfect, but I would love to experience Prague in different circumstances as well. Honestly I think I’ll love the city anyway, even when the weather is not that good.

 17. Danella

  October 31, 2017 at 10:57 pm

  Lang geleden dat ik in Praag ben geweest, maar het is echt een prachtige stad! Mooie foto’s :).

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:10 pm

   Dank je wel, Danella! Praag is inderdaad prachtig. Ik hoop er snel weer naartoe te gaan, want ik ben er nog lang niet klaar met fotograferen (en gewoon genieten).

 18. Ana Rita

  November 1, 2017 at 8:38 am

  Wauw, jouw foto’s zijn super dreamy <3
  Ik ben al 2x in Praag geweest maar zo te lezen moet ik er nog een keer naartoe want veel van jouw tips kende ik nog niet eens!
  Mijn eigen favoriete steden zijn Lissabon en Athene trouwens, kan echt niet kiezen tussen die twee

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:11 pm

   Wow, dank je wel voor dat compliment! 🙂
   Leuk dat ik je nog nieuwe tips heb kunnen geven, ondanks dat je al twee keer in Praag geweest bent.
   Lissabon is inderdaad heel mooi. Ik ben er zelf in juni geweest, maar echt maar twee dagen. Veel te kort dus, ik moet maar eens terug. Athene ben ik nog nooit geweest.

 19. Hanneke

  November 1, 2017 at 9:17 am

  Wat een prachtige foto’s! Ik wil heel graag een keertje naar Praag. Ik hoop komend voorjaar!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 12:12 pm

   Dank je wel, Hanneke! Ik denk dat het voorjaar ook een hele mooie periode is om Praag te bezoeken.

 20. Lien Voets

  November 1, 2017 at 6:56 pm

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Ik ben er nog niet geweest maar het staat zeker op mijn lijstje!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 7:07 pm

   Dank je wel, Lien! Ik vind het zo leuk om te lezen dat mijn foto’s zo in de smaak vallen. Daar is het allemaal mee begonnen.
   Leuk dat Praag op je lijstje staat, het is echt een waanzinnige stad.

 21. Janet

  November 1, 2017 at 7:49 pm

  Het is jaren geleden dat ik Praag bezocht (lees: zo’n 10 jaar geleden) maar vond het toen ook echt te gek! Ik vind het zo’n mooie stad en wil graag eens terug omdat ik de helft ben vergeten 😉 Je foto’s zijn echt prachtig!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 8:09 pm

   Oh, tien jaar geleden al? Dan wordt het weer eens tijd. 😉
   Dank je wel voor het compliment over de foto’s. Ik ben erg blij dat te horen.

 22. Marie-Lise (Reislustig.be)

  November 1, 2017 at 9:11 pm

  Ik was enkele jaren geleden ook in Praag, en toen was het een tegenvaller. Al dat volk!! Misschien moet ik het nog wel eens een kans geven. Je foto’s zijn alvast super sfeervol, en je tip om bij zonsopgang naar de brug te gaan, is een erg goede. Als ik nog eens ga, doe ik het zo 🙂

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:22 pm

   Klopt, Praag is ontzettend toeristisch dus wanneer je ook gaat, er is veel volk.
   Misschien ben ik het gewend doordat ik in Amsterdam woon, waar het ook altijd druk is, maar het is echt zonde om je door de drukte tegen te laten houden. Praag is prachtig, en ga inderdaad ‘s ochtends op pad om de grootste drukte te vermijden.

 23. Scheltema

  November 2, 2017 at 7:33 am

  Ik vond je tip over hoe je de massa kan ontduiken heel goed. Wij gebruiken die ook vaak, ik krijg de kriebels van al die mensen. Ik heb je post even gepind op pinterest voor mijn Tsjechie board.

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:24 pm

   Wat leuk dat je mijn post gepind hebt, dank je! 🙂
   Ik ben grote massa’s mensen wel gewend in Amsterdam, maar vind het op bestemmingen altijd jammer. Daarom ga ik er altijd ‘s ochtends al vroeg uit om ook even de stad “voor mezelf” te hebben.

 24. Hip on Trip

  November 2, 2017 at 11:55 am

  Jaaa, Praag staat ook nog altijd op mijn bucketlist! Dus dank je voor je goede tips. Door de mooie foto’s, heb ik er nog meer zin in!

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:25 pm

   Geen dank, ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips voor als je naar Praag gaat. Heb je al geboekt?

 25. Amelie

  November 2, 2017 at 12:29 pm

  Praag is heerlijk! Ik ging er tijdens mijn laatste jaar secundair onderwijs naar toe en ik vond de stad toen ook prachtig. Je moest toen heel hard oppassen voor oplichters, dat weet ik nog. Maar bovenal een mooie stad waar je niet op uitgekeken geraakt! Ik wil er zeker nog eens naar toe!

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:26 pm

   Ik heb helemaal niets gemerkt van oplichters. Misschien was ik daar blind voor, verstopt achter mijn camera.
   Ik ga ook zeker nog eens terug naar Praag. Ik ben pas vier weken terug en ik wil nu alweer heen.

 26. Britte

  November 3, 2017 at 9:00 pm

  Praag is sowieso al een prachtige stad, maar in de herfst is het helemaal een plaatje! Vooral het licht op de foto’s is heel mooi 🙂

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:27 pm

   Dank je wel! Ja, ik had ontzettend geluk met het zonnige weer. Daardoor was het licht eigenlijk het hele weekend prachtig en daar heb ik goed gebruik van weten te maken op mijn foto’s. Al zeg ik het zelf. Haha

 27. Ann

  November 4, 2017 at 10:06 am

  Berlijn is het meest oostelijke waar ik al geweest ben, maar jouw Praagtips inspireren!

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:29 pm

   Berlijn is ook prachtig als je het mij vraagt. Het was mijn favoriete stad, totdat ik in Praag kwam dus. 😉

 28. Margon | notanotherfitgirl

  November 4, 2017 at 7:30 pm

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben met mijn klas van de havo een dagje in Praag geweest, maar moet eerlijk zeggen dat ik de schoonheid van de stad toen echt niet heb gezien. Mijn favoriete stad tot nu toe is Keulen, vooral in aanloop naar de kerst. Met Brugge daar heel vlak achter, wat een geweldig oud centrum is daar. Met de allerallerlekkerste wafels die ik ooit heb geproefd 😛

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:31 pm

   Als je de kans krijgt, zeker nog eens terug gaan naar Praag. Het is echt een hele mooie stad.
   Keulen is inderdaad heel erg mooi. Ik was er jaren geleden ook met kerst. Ik moet maar eens terug.
   Brugge ben ik nog nooit geweest. Stom eigenlijk, zo ver is het niet.

 29. Deborah (IG @Pics_by_deb)

  November 4, 2017 at 8:29 pm

  Wat een leuke blog over Praag Ilona!! Ik ben 3jaar geleden in Praag geweest en was toen ook al enthousiast! Maar in december gaan mn vriend en ik weer.. dat wordt vast weer fantastisch! Heb er al zin in! Ga zo door met blogs schrijven (zo leuk dat je je verhaal in het Engels en Nls schrijft!). Xx

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:33 pm

   Dank je wel, Deborah! En wat leuk dat je een reactie achter laat op mijn blog! Ik zou het eigenlijk gewoon allebei volledig moeten doen, maar ik merk dat ik mijn Instagram de laatste tijd een klein beetje (boel) aan het verslonzen was. Ik vind bloggen ook gewoon zo leuk, maar ik moet mijn Instagram niet vergeten.
   Wat leuk dat je in december weer naar Praag gaat. Ik ben jaloers, haha. Pas ik in je koffer toevallig? 😉

 30. Sjoukje - meergeldminderstress

  November 6, 2017 at 4:04 pm

  Wat een prachtige stad is Praag toch! Je hebt er ook mooie foto’s van gemaakt. Ik wil er zo heen! 🙂

  1. Ilona Izabella

   November 10, 2017 at 8:20 pm

   Dank je wel, Sjoukje! Leuk om te horen dat je de foto’s mooi vind. Praag heeft het me gemakkelijk gemaakt, het is echt een prachtige stad. En helemaal niet zo duur!

 31. Mom4life

  November 11, 2017 at 11:39 am

  Grappig, ik was er rond dezelfde tijd als jij! Wie weet hebben we elkaar wel gespot 😉 (onbewust)

  1. Ilona Izabella

   November 11, 2017 at 1:30 pm

   Wat toevallig! Ja, wellicht hebben we elkaar onbewust wel gezien. Hoewel de kans natuurlijk klein is in een stad zo vol met toeristen en leuke plekken. 😉

 32. LHOÉnl

  December 1, 2017 at 10:57 am

  Leuk! M’n zus gaat naar Praag binnenkort. Zal haar site ben door laten lezen!

  1. Ilona Izabella

   December 2, 2017 at 12:19 am

   Ik ben officieel jaloers op jouw zus nu. 😉 Ik hoop dat ze een leuke tijd gaat hebben in Praag, maar dat kan eigenlijk niet anders.

Leave a Reply