Travel

Where to stay in Prague: Corinthia Hotel

Nederlands? Scroll naar beneden

Whenever I’m going on a city trip, I use Instagram as my biggest source of inspiration. I search for the prettiest photospots, the hottest hotspots and the most beautiful hotels. I think Instagram often gives a better image than a website or travel guide, because you’ll find pictures of travelers or locals; people just like you and me. Not always the best pictures and the best angles, but fair images.

Corinthia Hotel Prague was the first one I found on Instagram when searching for hotels in Prague, and I immediately knew that I did not have to look any further. I had only seen pictures of the pool on the 26th floor by then, but I was instantly convinced. And I still am.

THE HOTEL AND MY PERSONAL EXPERIENCE

Corinthia Hotel Prague is a modern, upscale business and leisure hotel with 539 rooms; including 66 Executive Rooms, 145 Business Rooms and 22 Suites. The hotel crowns one of the seven hills of Prague and the view from anywhere in the hotel is just breathtaking.

In addition, the hotel has several restaurants and bars, including ‘The Grill’ restaurant with live cooking station, and the award-winning Oriental ‘Rickshaw’ restaurant. I was invited to dine in one of these restaurants, and because I love the Far Eastern cuisine, I chose the Rickshaw restaurant (and who doesn’t want to dine at an award-winning restaurant?).

‘The Grill’ Restaurant

 

Oriental Restaurant ‘Rickshaw’

 

The restaurant is small, but personally I found the intimate atmosphere very pleasant and fitting. The food was delicious and the service, I have no other word for it, sublime. The girl who brought our dessert even questioned the chef what exactly “tapioca” was, to be able to explain it to us in the best way possible. And that dessert with tapioca, which is only temporarily on the menu unfortunately, is one you really want! It was already gone before I realized that I had forgotten to take a picture of it. (Oops).

On the top floor of the hotel, there is the Apollo Day Spa that features a fully equipped gym, indoor pool with panoramic city views, sauna, steam room, solarium, massage and beauty parlour. The gym is the biggest I ever saw in a hotel and the pool, well, I could have stayed there all day if I did not want to explore Prague also.

  

SEVEN REASONS TO CHOOSE CORINTHIA HOTEL PRAGUE

Are you still in doubt about a hotel in Prague? I have seven reasons why you should choose Corinthia Hotel Prague, just like me.

1. The location is perfect; Vyšehrad metro station (C-line) is right on the doorstep and from there you can reach the city center of Prague within minutes.

2. The view is truly breathtaking, from anywhere in the hotel.

3. The award-winning Oriental restaurant Rickshaw, is where you really want to eat. And you can also do so when you’re not a guest in the hotel.

4. The Apollo Day Spa does not need any further explanation. I was already convinced by only pictures of it, and the reality was even better.

5. Are you staying in an Executive Room? Then you’ll have access to the Executive Club Lounge, where you can enjoy your breakfast or lunch in a more private atmosphere, or just a drink and snacks.

6. Free WiFi.

7. And last but not least: the staff is extremely friendly and professional.

Book Corinthia Hotel Prague here!

Love,

Ilona

 


 

Als ik een stedentrip ga maken, gebruik ik Instagram als mijn grootste inspiratiebron. Ik ga op zoek naar de leukste fotoplekjes, de hipste hotspots en de mooiste hotels. Ik vind dat Instagram vaak een beter beeld geeft dan een website of reisgids, omdat het foto’s zijn van reiziger of locals; van mensen net als ik. Niet altijd de allerbeste plaatjes vanuit de beste hoeken, maar eerlijke beelden.

Het Corinthia Hotel in Praag was het eerste hotel dat ik bekeek op Instagram, en eigenlijk wist ik meteen dat ik niet verder hoefde te zoeken. Ik had toen alleen nog maar het zwembad op de 26ste verdieping gezien, maar ik was meteen overtuigd. En dat ben ik nog steeds, lees maar mee.

HET HOTEL EN MIJN ERVARING

Corinthia Hotel Praag is een modern, luxe zaken- en recreatiehotel met 539 kamers, waaronder 66 Executive Kamers, 145 Business Kamers en 22 suites, gebouwd op één van de zeven heuvels van Praag. Het uitzicht van waar dan ook vanuit het hotel, is adembenemend.

Daarnaast beschikt het hotel over verschillende restaurants en bars, waaronder restaurant ‘The Grill’ met live cooking station, en het award-winnende Oriëntaalse restaurant ‘Rickshaw’. Ik mocht dineren in een van deze restaurants, en omdat ik erg houd van de Oosterse keuken, heb ik gekozen voor het Rickshaw restaurant (en wie wil er nu niet dineren in een bekroond restaurant?).

‘The Grill’ Restaurant

 

Oriental Restaurant ‘Rickshaw’

 

Het restaurant is niet groot, maar persoonlijk vond ik de intieme sfeer erg prettig en passend. We hebben er heerlijk gegeten en de bediening was, ik heb er geen ander woord voor, subliem. Het meisje dat ons dessert kwam brengen heeft zelfs aan de chef nagevraagd wat precies “tapioca” was, om het zo goed mogelijk uit te kunnen leggen. En dat dessert met tapioca, die helaas maar tijdelijk op de kaart staat, die moet je dus echt hebben! Ik had het al op voordat ik bedacht dat ik er eigenlijk een foto van had willen maken. (Oeps).

Als kers op de taart bevindt zich op de bovenste verdieping van het hotel de Apollo Day Spa met volledig uitgeruste fitnessruimte, overdekt zwembad met panoramisch uitzicht op de stad, sauna, stoombad, solarium, massage en schoonheidssalon. De fitnessruimte is de grootste die ik ooit in een hotel zag en het zwembad, tja, daar had ik de hele dag wel kunnen vertoeven als ik niet ook nog iets van de stad had willen zien.

  

ZEVEN REDENEN OM VOOR HET CORINTHIA HOTEL PRAAG TE KIEZEN

Twijfel je nog over een hotel in Praag? Ik heb hier zeven redenen voor je waarom je, net als ik, voor Corinthia Hotel Praag moet kiezen.

1. De locatie is perfect; metrostation Vyšehrad (C-lijn) is recht voor de deur en vanaf daar ben je binnen enkele minuten midden in het centrum van Praag.

2. Het uitzicht is echt adembenemend, ongeacht waar in het hotel je je bevindt.

3. Het award-winnende Oriëntaalse restaurant Rickshaw, daar wil je dus echt eten. En dat kan ook als je geen gast bent in het hotel.

4. De Apollo Day Spa heeft eigenlijk verder geen uitleg nodig. Ik was al overtuigd door alleen foto’s ervan, en de werkelijkheid was beter.

5. Verblijf je in een Executive Kamer? Dan heb je ook toegang tot de Executive Club Lounge, waar je meer in een privé-sfeer kunt genieten van je ontbijt en lunch of van een drankje en snacks.

6. Gratis WiFi.

7. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: het personeel is uiterst vriendelijk en professioneel.

Boek Corinthia Hotel Praag hier!

Liefs,

Ilona

6 Comments

 1. nicole orriens

  November 1, 2017 at 7:53 am

  Van de buitenkant spreekt het me niet zo aan, maar van binnen ziet het er prachtig uit zeg!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:55 pm

   Dat ben ik helemaal met je eens. Als ik het hotel op de buitenkant had beoordeeld had ik er waarschijnlijk niet voor gekozen. Maar eerlijk gezegd had ik geen flauw idee hoe het er van buiten uitzag; dat zag ik pas toen ik in Praag was. 😉

 2. Felice Veenman

  November 1, 2017 at 8:29 am

  het ziet er twee slagen luxer uit dan het hotel waar ik verbleef! Van die foto’s krijg ik zin om nogmaals naar Praag te gaan. Maar dan naar dit hotel…ik ben het met Nicole eens: aan de buitenkant zou je het niet kiezen…

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:56 pm

   Weet je toevallig nog in welk hotel je verbleef, Felice? Ik ben het ook met jullie eens hoor; de buitenkant van dit hotel is niet bepaald aantrekkelijk, maar de binnenkant, de faciliteiten en de service maken dat meer dan goed.

 3. Bianca

  November 7, 2017 at 11:26 am

  Wat een prachtig hotel, vooral dat zwembad is voor mij een meerwaarde 🙂

  1. Ilona Izabella

   November 10, 2017 at 8:26 pm

   Het zwembad is inderdaad het pareltje van het hotel, samen met het Rickshaw restaurant. Alleen al het uitzicht dat je hebt terwijl je in het zwembad ligt. Ik vond het geweldig!

Leave a Reply