Travel

Magical Amsterdam

 

Nederlands? Scroll naar beneden

Slowly it is getting colder outside. Summer in Amsterdam is definitely over now. Although I love sun, heat and being outside without a coat, there is also a reason why I have been looking forward to the time that is coming. Fog.

When the night is clear, the earth’s surface cools strongly. The air close to the ground also begins to cool down. When moist air cools down quickly, or cold air mixes with warmer air from above, fog may occur.

Now I admit that fog is not really preferred when you’re on the go. Due to the poor view you’ll have to drive slower and it can be dangerous. But fog can also really be very beautiful. It is actually my favourite weather condition to photograph. There can be found many beautiful nature photos with fog, because it often occurs above meadows, ditches and lakes. But as soon as we have the luck that fog reaches the city (unfortunately that really is less common), I’m running outside with my camera to capture “Magical Amsterdam”. May sound crazy, but just take a look why.

MAGICAL AMSTERDAM

EIGHT OF MY FAVOURITE FOGGY PHOTOGRAPHS

 

  

 

 

Honestly, did you know that fog could be so beautiful?

 

Love,

Ilona

 


Buiten wordt het langzaam kouder. De zomer in Amsterdam is nu toch echt wel voorbij. Hoewel ik houd van zon, warmte en zonder jas buiten lopen, is er ook een reden waarom ik toch wel heel erg heb uitgekeken naar de periode die komen gaat. Mist.

Wanneer de nacht helder is, koelt het aardoppervlak sterk af. Ook de lucht dichtbij de grond begint af te koelen. Wanneer vochtige lucht snel afkoelt, of koude lucht zich mengt met warmere lucht van bovenaf, kan er mist ontstaan.

Nu geef ik toe dat mist niet echt fijn is wanneer je onderweg bent. Door het slechte zicht moet je langzamer rijden en het kan gevaarlijk zijn. Maar mist kan ook echt heel erg mooi zijn. Het is zelfs mijn favoriete weersomstandigheid om te fotograferen. Er zijn veel prachtige natuurfoto’s met mist te vinden, omdat het vaak voorkomt boven weilanden, sloten en meren. Maar zodra we het geluk hebben dat de mist de stad bereikt (want dat komt helaas toch echt minder vaak voor), ren ik met mijn camera naar buiten om “Magisch Amsterdam” vast te leggen. Kijk zelf maar waarom.

MAGISCH AMSTERDAM

ACHT VAN MIJN FAVORIETE MIST FOTO’S

 

 

 

 

Zeg eens eerlijk, wist jij dat mist zo mooi kon zijn?

 

Liefs,

Ilona

8 Comments

 1. nicole orriens

  November 1, 2017 at 8:03 am

  Prachtige plaatjes van Amsterdam zeg. Wat hebben we toch eigenlijk een mooie hoofdstad!

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 6:59 pm

   Dank je wel, Nicole! Onze hoofdstad is inderdaad erg mooi. Voor mij is het al bijna vanzelfsprekend omdat ik er woon, maar soms laat ik me nog wel betoveren door Amsterdam. Vooral wanneer er mist is dus. 😉

 2. Fromcouchgirltofitnessgirl

  November 1, 2017 at 1:58 pm

  Wat een prachtige fotos echt magisch gewoon. Amsterdam blijft een prachtige stad ondanks dichtbij woon kom ik er gewoon te weinig. Na het zien van de foto’s snel heengaan

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 7:00 pm

   Dank je wel, wat een leuk compliment! 🙂
   Amsterdam is altijd een goed idee, ook als er geen mist is (want dan zou het bijna nooit een goed idee zijn).

 3. Sandy

  November 2, 2017 at 8:59 am

  Wat een mooie foto’s! Ik heb zelf niet zoveel met Amsterdam maar als ik dit soort foto’s zie weet ik vaak niet precies waarom ook al weer…prachtig

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:24 pm

   Dank je wel! Heel erg leuk om te horen.
   Amsterdam is helaas niet altijd zo mistig, maar wel altijd mooi als je het mij vraagt.

 4. Farah

  November 6, 2017 at 3:53 pm

  Prachtige foto’s! Ik kom niet zo vaak in Amsterdam maar krijg door jouw foto’s wel opeens het idee om eens de grachtengordel te gaan bezoeken.

  1. Ilona Izabella

   November 10, 2017 at 8:18 pm

   Dank je wel, Farah! Ik ben altijd zo blij om te lezen dat iemand mijn foto’s zo mooi vind. 🙂
   Amsterdam is altijd leuk om te bezoeken, als je het mij vraagt.

Leave a Reply