Lifestyle

Relaxing in Zandvoort

 

Nederlands? Scroll naar beneden

Me-time is important to me. Especially because sometimes I tend to get ahead of myself. To concentrate on yourself, to let go of everything and just relax and enjoy; I need moments like this occasionally. (And you do too!) When I was asked by Instagrambloggers to join in a mini retreat in Zandvoort, I did not have to think about it for long. Of course I wanted to (and I did a little happy dance in the living room).

Four brands had joined their forces to create a relaxing program for a few lucky bloggers. On a beautiful location in the green heart of Zandvoort, I experienced a wonderful day last Tuesday. Let me tell you all about it.

  

MINI RETREAT IN ZANDVOORT

9.30 h

The mini retreat took place in Het Lichthuis (which means “The House of Light” in Dutch). A beautiful and restful place, located in an old church. We started the day with a healthy cocktail made of spinach, avocado, zucchini, pear, ginger, lemon, orange, paksoi and cucumber. Although I usually prefer to avoid such juices, this one actually tasted very good. Secretly, I want to make this at home now too.

  

10.00 h

Time for a yoga life lesson by Monique of Zenzo Yoga. I have joined a yoga class twice in my life before and I can not yet say it is “my style”. I’d rather go for a morning run. But I must honestly admit that I found this session very relaxing. It was my best experience with yoga so far.

11.00 h

Outside in the sunlight, I received an Indian Head Massage from Rachel of Zenzo Yoga. It was really relaxing and if it were for me, I could have enjoyed it for the rest of the afternoon.

11.15 h

In response to personal hair care advice, I was introduced to the L’eau de Mare (Hydrate) hair care line of Number 4 High Performance Hair Care. My hair is holy to me, so secretly I had been looking forward most to this part of the day.

I have thin and fragile hair, so good care products are essential to me. After I’ve tried many brands, I’ve got my favourites now. Today I added a brand to it. Number 4 definitely is a treat for your hair!

12.45 h

The ladies of the Amsterdam catering company Ogentroost cook with the addition of edible flowers grown in their private garden. They had prepared a delicious and special 3 course menu for us, based on the ingredients of the Number 4 shampoos: yerba maté, sereh, Irish moss, gooseberries, manganese, black currant, hibiscus and yogurt. It looked very delightful and it tasted even better.

14.00 h

We brought the yoga mats and blankets to the church for a deep relaxation session by Batul and Renske, owners and residents of Het Lichthuis. A final moment of reflection and awareness. After thanking everyone and saying goodbye, I went back to Amsterdam feeling completely zen.

I would like to take this opportunity to thank the lovely people of Het Lichthuis, Zenzo Yoga, Number 4 Hair Care and Ogentroost for this wonderful day and for all the personal attention you had for each one of us. Because of you all, I really enjoyed this moment for myself.

And thank you, Instagrambloggers, for letting me experience this day for you and write about it. (I secretly do not mind at all that you were not available last Tuesday).

When was the last time you took a moment for yourself?

 

Love,

Ilona

 


Me-time is belangrijk voor me. Vooral omdat ik soms nogal de neiging heb om mezelf voorbij te lopen. Stilstaan bij jezelf, even alles loslaten en gewoon genieten; dat soort momenten heb ik af en toe nodig. (En jij ook!) Toen ik werd gevraagd om voor Instagrambloggers deel te nemen aan een mini retreat in Zandvoort, hoefde ik daar ook niet lang over na te denken. Natuurlijk wilde ik dat (en deed ik een dansje in de huiskamer).

Vier merken hadden hun krachten gebundeld om voor een paar gelukkige bloggers een relaxed programma samen te stellen. Op een prachtige locatie midden in het groene hart van Zandvoort beleefde ik afgelopen dinsdag een heerlijke dag. Lees je mee?

  

MINI RETREAT IN ZANDVOORT

9.30 uur

De mini retreat werd verzorgd in Het Lichthuis; een prachtige en rustgevende locatie gevestigd in een oude kerk. We begonnen de dag met een gezonde cocktail gemaakt van spinazie, avocado, courgette, peer, gember, citroen, sinaasappel, paksoi en komkommer. Hoewel ik dergelijke sappen meestal liever vermijd, smaakte deze bijzonder goed. Stiekem wil ik hem nu thuis ook gaan maken.

  

10.00 uur

Tijd voor een yoga levensles door Monique van Zenzo Yoga. Ik heb twee keer eerder in mijn leven een yogales gevolgd en ik kan niet echt zeggen dat het “mijn ding” is. Ik ga liever een rondje hardlopen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik deze sessie wel echt ontspannend vond. Even heel bewust bezig zijn met je lijf en je ademhaling. Het was mijn beste ervaring met yoga tot nu toe.

11.00 uur

Buiten in het zonnetje kreeg ik van Rachel van Zenzo Yoga een Indian Head Massage. Dat was echt zálig en had van mij de rest van de middag wel mogen duren.

11.15 uur

Naar aanleiding van persoonlijk haaradvies heb ik kennis mogen maken met de L’eau de Mare (Hydrate) haarverzorgingslijn van Number 4 High Performance Hair Care. Mijn haar is heilig voor me, dus stiekem had ik nog wel het meest uitgekeken naar dit onderdeel van de dag.

Ik heb fijn en breekbaar haar, dus goede verzorgingsproducten zijn essentieel voor me. Nadat ik al veel merken heb uitgeprobeerd, heb ik zo ondertussen wel mijn favorieten. Vandaag is daar een merk bij gekomen. Number 4 is echt een cadeautje voor je haar!

12.45 uur

Ook met de lunch werden we in de watten gelegd. De dames van het Amsterdamse catering collectief Ogentroost koken met toevoeging van eetbare bloemen uit eigen tuin. Ze hadden voor ons een heerlijk en vooral bijzonder 3-gangen menu voorbereid, gebaseerd op de ingrediënten van de shampoos van Number 4: yerba maté, sereh, Iers mos, kruisbes, mangistan, zwarte bes, hibiscus en yogurt. Het zag er allemaal heel erg vrolijk uit, en het smaakte nog veel beter.

14.00 uur

Om deze dag af te sluiten haalden we de yogamatten en dekentjes naar de kerk, voor een deep relaxation sessie door Batul en Renske, eigenaren en bewoners van Het Lichthuis. Een laatste moment van bezinning en bewustwording. Na iedereen te hebben bedankt en gedag gezegd te hebben, ging ik helemaal zen weer terug naar Amsterdam.

Ik wil nog even van de gelegenheid gebruik maken om de lieve mensen van Het Lichthuis, Zenzo Yoga, Number 4 Hair Care en Ogentroost te bedanken voor deze heerlijke dag en alle persoonlijke aandacht die er was voor ieder van ons. Van dat momentje voor mezelf heb ik dankzij jullie echt kunnen genieten.

En bedankt, Instagrambloggers, dat ik voor jullie deze dag mocht beleven en erover mocht schrijven. (Ik vind het stiekem helemaal niet erg dat jullie zelf niet beschikbaar waren dinsdag).

Benieuwd wat ik geschreven heb? Klik dan hier voor mijn gastblog.

Wanneer heb jij voor het laatst een moment voor jezelf genomen?

 

Liefs,

Ilona

8 Comments

 1. Sjoukje - meergeldminderstress

  November 1, 2017 at 9:35 am

  Wat een heerlijk uitje zeg! Daar ben ik ook wel aan toe, een paar uurtjes me-time, met dit soort verwennerijen erbij.

  1. ilonaizabella

   November 1, 2017 at 7:05 pm

   Het was inderdaad een heerlijk uitje, Sjoukje! Mocht je dit ook willen, kijk dan even op hetlichthuis.nl en/of zenzoyoga.nl voor meer informatie, kosten en data.

 2. Sherry

  November 1, 2017 at 10:32 pm

  Altijd leuk zo een event. zandvoort daar wil ik graag een keer heen. Me-time is belangrijk. Na mijn studie komt mijn me-tijd.

  1. Ilona Izabella

   November 5, 2017 at 6:23 pm

   Het was inderdaad een heel leuk event. Succes met je studie, en daarna heb je zeker wel wat me-time verdiend!

 3. nicole orriens

  November 6, 2017 at 4:21 pm

  Naar zo’n retreat ben ik nog nooit geweest, maar ik heb wel elke dag tijd voor mezelf als ik ga hardlopen.

  1. Ilona Izabella

   November 10, 2017 at 8:22 pm

   Hardlopen doe ik inderdaad ook heel graag, Nicole. Altijd heerlijk, zo’n momentje voor jezelf. Of dat nu ontspannen is, of met een beetje inspanning. 😉

 4. judi rolet online terpercaya

  March 5, 2020 at 3:47 am

  Wih infonya akurat gan. Penulisannya mudah dipahami.
  Jadii memguat saya semangat mencari info menarik lainnya.

 5. rolet online terbaik

  March 29, 2020 at 7:50 pm

  Salam kenal min, indormasi yang di berikan bermanfaat sekali.
  Makasih ya.

Leave a Reply